Printre marii artisti plastici ai lumii artistice contemporane, ale caror lucrari au fost adapostite de Galeria de Arta Elite Prof Art , se numara si regretatul profesor universitar Traian Bradean.

Pictor si desenator remarcabil, absolvent al Universitatii Nationale de Arte Bucuresti, profesor universitar la Institutul de Arte Plastice din Bucuresti, este si va ramane pentru posteritate ca unul dintre marii maestri ai artei romanesti contemporane.

Om de o simplitate deosebita dar si de o eruditie iesita din comun, Traian Bradean a fost si a ramas pana in ultima clipa un dascal perfect, apreciat atat de colegi cat si de numeroasele generatii de artisti care au trecut de-a lungul anilor prin mainile sale.

Fara a uita vreo clipa cine este, profesorul Traian Bradean nu a refuzat niciodata invitatiile adresate de colegi, de fostii elevi sau chiar de generatiile aflate inca pe bancile facultatii, de a participa la diverse expozitii si saloane de arta. Asa se face ca, la invitatia adresata in anul 2011, inca de la inaugurare,  de catre Galeria Elite Prof Art, de a participa la o expozitie a unui grup de tineri studenti  ai Universitatii Nationale de Arte, domnul Traian Bradean a raspuns cu mare amabilitate si placere. Participarea domniei sale a adus un plus de valoare expozitiei, fiind in acelasi timp o lectie de arta pentru tinerii expozanti, dar si un exemplu de comportament pentru toti artistii romani contemporani.

Ca galerie de arta, nu putem decat sa fim mandri ca am avut onoarea de a cunoaste un mare artist visual contemporan, cateva ganduri ale domniei sale ramanand ca un dar de nepretuit in Cartea de Onoare a galeriei.

Galeria de Arta Elite Prof Art a beneficiat in permanenta de sfaturile si aprecierile marelui artist care a fost domnul Traian Bradean, a carui memorie va dainui mereu in inimile celor care au avut onoarea sa-l cunoasca.

Adrian Pandelescu

Galeria de Arta Elite Prof Art

UPDATE:
Din motive organizatorice si la sugestia unor artisti plastici, suntem nevoiti sa amanam deschiderea expozitiei pentru luni, 18 martie 2013, orele 17,00.
Va invitam la vernisajul expozitiei IN MEMORIAM TRAIAN BRADEAN, vineri, 15 martie 2013, orele 17,00 la Galeria de arta ELITE PROF ART, str. Dr. Nanu Muscel nr.14, București.