Sursa AFP

Celebra pictură „Libertatea conducând poporul” a pictorului romantic Eugene Delacroix, lucrare ce simbolizează spiritul revoluționar francez, a fost vandalizată de o vizitatoare care a scris cu un marker pe pânza tabloului, a anunțat astăzi Muzeul Luvru, potrivit AFP.

Aseară, cu puțin timp înainte de închiderea Muzeului Luvru-Lens din nordul Franței (filieră a Muzeului Luvru din Paris), o femeie în vârstă de 28 de ani a scris cu un marker partea de jos a tabloului. Ea a fost imediat oprită de un agent de pază și de un vizitator. Muzeul a depus o plângere împotriva femeii, care a fost reținută de poliție.
Reprezentanții Muzeului Luvru au arătat într-un comunicat de presă că, la prima vedere, semnul trasat de femeie cu markerul va putea fi îndepărtat.
Opera artistului Eugene Delacroix (1798 – 1863) va fi supusă unei analize realizate de Departamentul de Pictură al muzeului. „În funcție de concluziile specialiștilor va fi luată decizia de a muta sau nu opera pentru a fi restaurată”, se mai arată în comunicat.
Pictura „Libertatea conducând poporul” (1830) a pictorului Eugene Delacroix este una dintre capodoperele care au fost mutate în Muzeul Luvru-Lens pe perioada unui an. Muzeul Luvru-Lens este o filială a Muzeului Luvru din Paris. El a fost inaugurat pe 4 decembrie și a fost deja vizitat de 205.000 de vizitatori.