Luni, 18 februarie 2013, ora 20h la teatrul Bulandra Bucuresti Sala Toma Caragiu (Zona Gradina Icoanei) va avea loc spectacolul de dans/teatru “Dublu/Joc” – sustinut de prim-balerini ai Operei din Bucuresti si tineri actori romani.

Titlu: “Dublu/Joc” dupa o idee si un text de Bernard-Marie Koltes

Durata: 1h15

Coregrafia/Regia: Andreea Tanasescu

Dramaturgie: Gina Serbanescu

Multimedia: Vali Chincisan

Montaj sunet: Catalin Cretu

Dansatori: Raluca Ciocoiu, Miki Iwafuchi, Tamara Grimmer, Virgil Ciocoiu, Razvan Rotaru, Lucas Campbell, Sohei Horiuchi.

Actori: Helena Schmidt, Ovidiu Usvat, Rares Lucaci.

Spectacolul “Dublu/Joc” pune in scena intr-un mod original, un text contemporan scris de dramaturgul francez Bernard-Marie Koltes (1948/1989). Prin intermediul unor personaje suprarealiste a unei lumi atemporale si absurde Koltes denunta rasismul, relatiile umane bazate pe forta- putere de cumparare, teama, denunta intregul sistem al societatii de consum.

Discursul coregrafic ne introduce in zonele de umbra care “populeaza” mintea omului. Spectacolul isi propune sa interogheze relatiile umane ce pun in centrul lor : tranzactia. “Singura frontiera care ii desparte pe oameni oameni este aceea dintre vanzator si cumparator. (…) (Koltes);

Actiunea se desfasoara intr-un loc nedeterminat la o ora nedefinita a noptii. Doua personaje care intruchipeaza un “Dealer” si un “Client”- se intalnesc in obscuritate. Sunt doua fete ale aceleasi medalii, pentru care timpul s-a oprit, spatiul s-a comprimat. Se negociaza dorintele; amintirile capata pret. “Nu am nimic de cumparat! Nu pot plati vantul, obscuritatea sau jocul nostru!”.

Ritmul si tensiunea lucrarii sunt amplificate de proiectiile media ale artistului visual Vali Chincisan si de “proiectiile” sonore ale compozitorului Catalin Cretu.

“Dublu/Joc” este un spectacol in culori vii care abunda de momente de virtuozitate coregrafica, punandu-i in valoare pe tinerii dansatori ai Operei Nationale Bucuresti. Spectacolul este viu, incitant, plin de savoare si momente performante de dans.

Spectacolul “Dublu joc” este o productie a Asociatiei “A&A associated Artist” in parteneriat cu Administratia Fondului National Cultural (AFCN), Centrul National al Dansului si teatrul Bulandra, Bucuresti cu Asociatia Operatorilor Culturali din Romania.

Multumiri Dlui Alexandru Darie, Dlui Alin Gheorghiu, Dlui Mihai Mihalcea, Dnei Gina Serbanescu, Dnei Gabriela Baciu.

 

(Relatii despre vanzarea biletelor, pretul biletului se pot obtine la numar de telefon: 0372113700.)

foto: Mediafax

sursa foto: Andreea Tanasescu_Exil in pamantul uitarii