Sociologia intelectualilor – bilanţ de etapă la Cafeneaua critică
(Club A, miercuri 6 februarie 2013)

Perioada pe care o traversăm confirmă faptul că una dintre tematicile cele mai atractive ale cercetării sociologice rămîne aceea a elitelor intelectuale. Cu pornire de la o serie de apariţii editoriale recente, care-şi propun să umple anumite goluri din bibliografia de specialitate disponibilă în româneşte, Cafeneaua critică propune o discuţie despre Sociologia intelectualilor – bilanţ de etapă.
Invitați: Mihai Dinu Gheorghiu, sociolog, profesor la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, membru asociat al Centre de Sociologie Europeenne (EHESS/CNRS) și al Centre d’Etudes de l’Emploi (CNRS), Paris, coordonator al Colecției „Observatorul social” a Editurii Universităţii „Al.I. Cuza”*; Camelia Crăciun, cercetătoare la Centrul pentru Studiul Istoriei Evreilor din România, lector asocoiat la Universitatea din București, traducătoare şi îngrijitoare a ediţiei româneşti a volumului lui Lewis Coser Oameni ai ideilor: perspectiva unui sociolog; Zoltán Rostás, sociolog, profesor la Facultatea de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării a Universităţii din Bucureşti.
Amfitrion: Ion Bogdan Lefter.

Cafeneaua critică este un proiect de dezbateri culturale pe teme de actualitate. Prima serie s-a desfăşurat în anii 1990, la Cafeneaua Facultăţii de Litere a Universităţii Bucureşti. De la reluarea sa în noiembrie 2008, Cafeneaua critică a fost găzduită de cluburile bucureştene The Silver Church, Club A şi Club Control. De la debutul „stagiunii” 2011-2012, Cafeneaua critică a revenit la Club A şi se desfăşoară, în luna februarie 2013, miercurea seara (urmînd ca, din luna martie, să revină la programările obişnuite, în zilele de joi)**.

Cafeneaua critică
Miercuri 6 februarie 2013, orele 19.00-21.30
Club A
Bucureşti, Str. Blănari Nr. 14 (între Universitate şi Piaţa Unirii, vizavi de Sfîntul Gheorghe)
Contact: 0737-210.978 (Paul Radu)
www.cluba.ro