Dacă sunteți în București de Revelion, vă invităm la Turnul de apă și artă din Pantelimon, ca să ne bucurăm că am mai supraviețuit unui sfârșit de lume. Și să vedem pe viu cum arată, cocoțată în vârful turnului, pictura pe care bucureștenii au votat-o în luna octombrie: Perdeaua Verde.

Inaugurarea lucrării propuse de artistul româno-libanez Daniel Georges se va face fix la miezul nopții, când îi vom spune „La mulți ani!” lui 2013 și vom începe un an în care Turnul de apă iese din categoria construcțiilor industriale comuniste și intră în rândul edificiilor urban-artistice.

Make a Point face cinste cu mâncare & băutură, cu sprijinul Restaurantului Est din cartier, muzică și program artistic, voi sunteți așteptați să cunoașteți turnul de aproape și să vedeți peste 20 de lucrări ale artiştilor care au vrut să-l picteze. Expoziția va fi găzduită atât în interiorul turnului, pe cilindri, cât și în sediul Make a Point, din incinta fostei Postăvării Române (Șos. Morarilor nr.1, sector 2).

Bucatele servite vor fi tradiționale, dar vor avea și o particularitate: vor celebra Turnul prin forma verticală în care vor fi expuse. Dacă tema vă inspiră, puteți să improvizați și voi o ținută vestimentară similară. Dacă nu, veniți cu prietenii și lăsați-vă surprinși de cadourile pe care vi le-am pregătit.
În jurul turnului va exista și muzică, cu sunete și stiluri diferite, aranjate în aer de Călin. Audio-meniul e divers, axat principal pe unde muzicale electronice blânde sau uneori, puțin mai nervoase. Cu scopul de a genera piruete cât mai multe, sclipiri în ochi, bucurie la ureche, ring de dans fericit.

Vă așteptăm, așadar, la Make a Point, pe 31 decembrie, începând cu orele 22.00. Petrecerea se va încheia pe la 5 dimineața, după ce se vor fi consumat toate bucatele în formă de turnuleț, iar ultimul strop de vin de Prahova se va fi scurs în ultimul pahar.

Imagine: concept & ilustratie Alma Cazacu si Daniel Georges.

***
Despre Make a Point și proiectul Turnul de apă și artă

Turnul de apă al Postăvăriei Române, o construcție ridicată în anii de glorie și industrializare ai comunismului, va constitui un reper pentru cartierul Pantelimon, începând din decembrie 2012. În jurul turnului va fi montată o scară în spirală, care va facilita accesul vizitatorilor la o panoramă a orașului de la 30 de metri înălțime, iar bazinul din vârful turnului va fi pictat în urma concursului de proiecte, jurizat chiar de locuitorii cartierului.
Inaugurarea oficială a noului turn de apă și artă va avea loc în noaptea de Revelion dintre anii 2012-2013. Proiectul este realizat cu sprijinul ING Bank România.

Make a Point este o Asociație culturală înființată în anul 2009 de către trei oameni de artă: criticul de film Viorica Bucur, regizorul de film documentar Mădălina Roșca și artistul vizual Alma Cazacu.
Asociația organizează expoziții, spectacole, proiecții de film, workshopuri și este un spațiu dedicat expunerii de lucrări și mesaje ale creatorilor contemporani într-un loc aparent inaccesibil artei: o fostă hală a Postăvăriei Române. Anul acesta, Make a Point a câștigat Premiul al II-lea pentru Cultură la Gala Societății Civile.