Radu Rodideal – For love of Relevance
Amalia Dulhan – Reverie

23 noiembrie, 2017 – 16 ianuarie, 2018

For Love of Relevance / RADU RODIDEAL

Radu Rodidea, Still too little_[Inca prea putin]_100x150_oil on canvas_2017

Radu Rodidea, The Umbrella_[Umbrela]_24,5x19cm_oil on canvas_2017

Radu Rodidea, Fall_[Cadere]_100x150cm_oil on canvas_2017

Proiectul “For Love of Relevance [De dragul Relevanței]” a mizat încă de la început pe dorința mea de a readuce în sfera de interes, un tip de imagine practicat de-a lungul dezvoltării mele plastice; mai exact, o epurare de detaliu, modeleu și structurarea unui figurativ bazat pe ecranări plate.

Am căutat cu precadere un echilibru între forma stilizata și raportul tonal specific figurativului, tinzând astfel către un fel de “realism minimal”, care să conțină informatie doar atât cât este nevoie pentru a da naștere unei imagini structurate pe figurativ.

La nivel ideatic, proiectul continua firesc preocupările mele anterioare, metoforizând aluziv eroticul ascuns în cele mai cotidiene acțiuni, locuri sau obiecte, dezvaluind pe alocuri încărcătura emoționala pe care acestea o poartă dupa sine… / Radu Rodideal 

 

Reverie / AMALIA DULHAN

Amalia Dulhan, Airhead-Wait- 60x50cm – acrilic si grafit pe hartie – 2015

Amalia Dulhan, Absolute Beauty – acrilic on board – 70 x 49 cm – 2017

Amalia Dulhan, Reflecting Beauty – 40x30cm – acrilic pe hartie – 2017

Daca mintea nu poate sa incalce zidurile citadelei ca sa priveasca zorii infiniti, ce sens are ca inima este miezul incandescent al planetei pe care se afla citadela?

In spatiul intern mental, ale carui limite sunt intr-o continua expansiune, regulile dupa care acesta functioneaza sunt schimbatoare si aproape infinite.Ele permit existenta lumilor in lumi, nascand concepte, idealuri, absoluturi si simulari lipsite de constrangeri.Sinestezia capacitatii imaginative foloseste tot ceea ce contin constientul si inconstientul la momentul dat, zamislind spatii, texturi, evenimente si creaturi a caror existenta efemera si fragila se manifesta si in spatiul real, cunatificabil al fiziologiei cerebrale. Pornind de la idea ca perceptia defineste realitatea, reveria si creatiile ei isi proclama dreptul de a fi considerate ca facand parte din Universul Real.

Am creat lucruri imposibile si le-am dat dreptul de a fi numite reale,prin intermediul propriei mele fiinte,  punand la indoiala granita dintre ceea ce este si ceea ce poate fi. / Amalia Dulhan

Art Yourself Gallery – Bd. Dacia 51, etaj 1 /[email protected]  / www.artyourselfgallery.ro /021 222 98 77