Galateca, galerie de C’arte si Cooltura, se deschide cu expozitia “Povesti in imagini, benzi desenate, comicsuri”.
Din 7 decembrie si pana in 17 februarie galeria situata la parterul Bibliotecii Centrale Universitare asteapta vizitatorii pasionati de BD si iubitori de arta contemporana.
Curatorul Alexandru Ciubotariu, alias Pisica Patrata, a propus 14 artisti reprezentativi, intr-o maniera ce permite vizionarea formatului original in care autorii si-au gandit lucrarile. Exponatele, unele dintre ele prezentate pentru prima data publicului, acoperă o perioadă de 90 de ani de evoluție a benzii desenate și poartă semnăturile Ary Murnu, Burschi Gruder, Puiu Manu, Livia Rusz, Matty Aslan, Radu Duldurescu, Sandu Florea, Ioan Mihăescu, Mircea Arapu, Valentin Tănase, Tudor Popa, Alexandru Ciubotariu, Matei Branea si Cristian Dârstar. O aplicatie pentru iPAD creata pentru Galateca permite vizualizarea unor noi episoade semnate de autorii expusi si completarea expozitiei cu multe informatii si imagini.
Expuse in regim de muzeu, Benzile Desenate alese de curator au inspirat o colectie de obiecte, de la agende si afise la carti postale sau bijuterii in stil BD. Pe durata expozitiei Galateca a pregatit lansari de proiecte editoriale BD, ateliere de creatie si evenimente de celebrare a design-ului de obiect.
Alexandru Ciubotariu