Prochaine peste hotare: Designerul Anca Rădulescu participă la Nomada Market – Madrid

Anca Rădulescu, designerul bijuteriilor handmade Prochaine, participă la cel mai mare târg de design independent din Spania și unul dintre cele mai importante din Europa, Nomada Market. Evenimentul va avea loc între 14 și 16 decembrie 2012, la Madrid, și va fi găzduit de Ático de la Estación de Chamartin.

Anca Rădulescu va prezenta, în cadrul târgului de la Madrid, atât bijuterii incluse în noua sa colecție, „Cylindrus”, cât și piese create înainte de aceasta, care se bucură în continuare de succes în rândul admiratorilor de frumos. „Oportunitatea de a participa la un asemenea eveniment este extraordinară. Datorită Programului de Promovare a Exportului, designerii români au posibilitatea de a-și face cunoscute creațiile și de a intra în contact cu personalități importante ale modei internaționale. Sunt foarte încântată de șansa de a-mi prezenta colecțiile aici și sunt convinsă că această experiență mă va ajuta să mă dezvolt personal și artistic”, declară Anca Rădulescu.

Doar 10 dintre cei mai talentați designeri români vor avea prilejul de a expune publicului spaniol colecțiile de primăvară/vară 2013 și de a face, astfel, moda românească mai cunoscută și mai apreciată peste hotare. Alături de Anca Rădulescu și Prochaine, la Nomada Market mai participă Corina Vlădescu, Kristina Dragomir, Laura Lazăr, Ligia’s Accesories, Lorina Bijoux, Ludmila Corlățeanu, Maria Filipescu, Murmur și Cristian Samfira. Toate aceste branduri vor fi protagonistele a  două evenimente de promovare a designului românesc sub titulatura Romanian Creative Fashion:

  • 14 decembrie 2012, orele 18.00 – 24.00 –  va avea loc un eveniment destinat presei de modă și buyer-ilor. În cadrul evenimentului, vor fi  prezenți  reprezentanții unor importante publicații de modă din Spania, care vor avea ocazia de a cunoaște creațiile designerilor români și de a iniția proiecte comune. Evenimentul din data de 14 decembrie se va desfășura în centrul Madridului, amfitrionul serii fiind cunoscutul fotograf de modă Vincent Claudio Urbani. Designerii români își vor prezenta publicului madrilen creațiile de o maniera inedită și vor avea contact direct cu invitații. Aceștia, la rândul lor, vor putea fi protagoniștii unui photo-shooting profesional, dirijat de Vincent Claudio Urbani, propunându-li-se ținutele designerilor români.
  • 16 decembrie 2012, orele 12.00 – 21.00 – designerii români vor organiza un Pop Up Store în cadrul Târgului de Design Independent Nomada Market, în locația Ático de la Estación de Chamartin.

Participarea celor 10 designeri români la Nomada Market Madrid este finanțată de Ministerul Economiei, Comertului și Mediului de Afaceri și CRPCIS și organizată de Asociația Romanian Creative Fashion (www.romanian-creative.org).

Despre Nomada Market: În atmosfera boema și romantică a Madridului, târgul de design Nomada Market (www.nomadamarket.com) reprezintă un punct de atracție irezistibil atât pentru locuitorii orașului, cât și pentru turiști. De-a lungul celor 21 de ediții care au avut loc, de la înființarea evenimentului și până astăzi, Nomada Market s-a transformat într-un eveniment-reper al orașului, incluzând – pe lângă expozițiile designerilor – concerte, prezentări de modă și ateliere menite să binedispună vizitatorii. „Nomada Market reprezintă o fereastră către cele mai noi tendințe în modă și design urban”, declară Sol Goldentaer, directoarea târgului. Între 14 și 16 decembrie, designeri proveniți din Spania, Italia, Franța sau România vor vinde haine unicat, bijuterii handmade, accesorii și alte produse de autor.

Despre Prochaine: Realizate din zale împletite manual și pietre semiprețioase, piesele care poartă semnătura Prochaine sunt deopotrivă delicate și puternice, gata să facă o declarație de stil în numele femeii care le poartă. Bijuteriile, de inspirație medievală, sunt 100 % handmade, într-o manieră elaborată, menită să confere fiecărei piese în parte o identitate bine definită.