Institutul Balassi – Institutul Maghiar din Bucureşti organizează luni, 3 decembrie 2012, ora 18,00 la sediul său din Bucureşti, str. Gina Patrichi nr. 8 vernisajul expoziţiei de fotografii Sho(r)t Stories a artistei Anna Zavileiskaia

Cum este văzută Europa din Ungaria? Cum sunt văzuți europenii cu ochii unui artist de origine rusă? Aceasta este tema expoziției de fotografii a arhitectului Anna Zavileiskaia. Expoziția va fi vernisată de excelența sa Oleg S. Malginov, ambasadorul Federației Ruse la București, excelența sa Füzes Oszkár, ambasadorul Ungariei la București și Aáry-Tamás Lajos, comisarul pentru drepturi educaționale de la Budapesta.

Ceea ce face ca aceste imagini să fie unice, este refuzul de a edita. Invocă cele mai bune tradiţii ale artei fotografice prin străduinţa de a adopta un mod obiectiv de a vedea, prezentând realitatea așa cum apare. Un aspect al conceptului este că nu se pot identifica precis locurile unde au fost făcute imaginile. Deși există o serie de diferențe, oamenii portretizaţi s-ar putea afla, teoretic, în orice oraș al Europei. Figurile, chipurile, gesturile sunt văzute fără a fi nevoie de editare artificială a realității.