Odaia Creativă va susţine o prezentare în cadrul conferinţei “Patrimoniu construit şi peisaj” / Bienala Naţională de Arhitectură Bucureşti, miercuri, 24 octombrie, orele 15:00 – 18:00, în Sala de consiliu a Universității de Arhitectură şi Urbanism „Ion Mincu”(UAUIM). Odaia Creativă va prezenta concluziile participării la Forumul Mondial Urban 6 din Napoli, Italia, 1-7 septembrie 2012.

 

Asociația Odaia Creativă a fost selectată să susțină unul dintre evenimentele de networking din cadrul Forumului Mondial Urban al Organizatiei Natiunilor Unite-Habitat (ONU-Habitat), aflat la cea de-a șasea ediție, care a avut loc între 1 și 7 septembrie 2012 în Napoli (Italia). În cadrul Bienalei de Arhitectură, Anamaria Vrabie (Vicepreşedinte) şi Irina Paraschivoiu (Preşedinte) vor aduce în discuţie concluziile atelierului susţinut la Napoli, în cadrul mai larg al al Forumului şi al lansării raportului „World Cities 2012/2013”.

Bienala naţională de arhitectură Bucureşti (BNAB) este cel mai important eveniment profesional al „breslei” arhitecţilor care se organizează neîntrerupt din 1994. BNAB 2012 va fi a zecea ediţie, o ediţie mai bogată în semnificaţii, pentru că este o ediţie aniversară. BNAB a avut un concept, specific fiecărei ediţii în parte propus de echipa curatorială şi aprobat de senatul Uniunii Arhitecţilor din România ca un program cultural complex.

Odaia Creativă propune, prin prezentarea din cadrul BNAB, analizarea proiectelor urbane din perspectiva modului în care acestea contribuie la dezvoltarea echitabilă şi prosperă a oraşelor şi a necesităţii integrării unor procese participative în dezvoltarea urbană.

Odaia Creativă este o organizaţie non-guvernamentală, non-profit fondată în Bucureşti, România. Folosim o  combinaţie de instrumente vizuale, cercetare şi noile media pentru a îmbunătăţi înţelegerea proceselor de dezvoltare urbană şi regională în Europa Centrală şi de Est de către comunităţi  locale şi autorităţi locale/naţionale.

Bienala Naţională de Arhitectură Bucureşti (BNAB) este organizată de Uniunea Arhitecţilor din România.

 

Mai multe detalii:

 

Irina Paraschivoiu,

Preşedinte

[email protected]

, 0040 723 169 263

 

Anamaria Vrabie

Vicepreşedinte

[email protected], 0040 742 081 685

 

Odaia Creativa / The Creative Room
[email protected]
www.odaiacreativa.ro (RO / EN)

Social
http://www.facebook.com/OdaiaCreativa
https://twitter.com/OdaiaCreativa
http://issuu.com/odaiacreativa

Territorial
Intrarea Visinilor 5, Sector 2, Bucharest, Romania, 024093