Povestea, pe scurt

Acum aproape doi ani am făcut o revistă: LOVE ISSUE. Timp de 6 numere a apărut exclusiv online. Vrem să scoatem numărul 7 pe hârtie. Avem conceptul, avem sumarul, avem un sample de 19 pagini (plus coperta). Numărul are ca temă Independența/Dependența, conține opt articole, proiecte fotografice, povești publicate sau nepublicate iar printre numele artiștilor publicați se află Rankin, unul dintre fondatorii revistelor Dazed and Confused și AnOther cu un proiect făcut în joacă; Yaakov Israel, cu proiectul sau recent ‘The quest for the man on the white donkey’ despre identitatea israeliană; Alexandra Dincă cu un proiect despre nașteri naturale; Claudiu Popescu cu al său proiect în curs despre burlaci autohtoni; Ioana Cîrlig cu celebrul proiect despre femeile din penitenciarul de la Târgșor; Tamara Robeer despre cum tatăl ei olandez s-a îndrăgostit de o domnișoară din Eforie.

Vrei un  exemplar?

Costă 30 RON, preț care include LOVE ISSUE #7, transport gratuit în România și multe mulțumiri în paginile revistei. Doar că nu avem bani să îl facem, așa că îți propunem să îl obții în avans. Plătești acum, ajuți ideea noastră să trăiască și îl primești imediat ce apare. Știm că sună idealist, dar poate nu e. În fond trebuie să găsim doar 500 oameni care iubesc printul si fotografia. Putem, nu?

Ce se întâmplă dacă totuși nu ne iese?

Dacă nu reușim să strangem o sumă suficientă pentru print până la sfârșitul lunii octombrie, banii vor fi returnați integral celor care au contribuit iar revista va fi publicată exclusiv online.

Cum ne poți ajuta?

– varianta PayPal către [email protected] – echivalentul a 30RON în EUR sau USD (dacă sunteți în afara graniței transportul va fi plătit conform tarifelor Poșta Română);
– varianta IBAN – Constantin Nimigean – RO18INGB0000999901788782 – contul IBAN (ING) unde puteți transfera suma de bani;
– varianta donație către ONG – prin Asociația Culturală Brain Fitness, cea care editează și coordonează Revista de Povestiri – e-mail pentru detalii;
– alte variante – aștept pe mail propuneri.

Un preview de 19 pagini cu câteva imagini și text poate fi văzut aici.

Oitzarisme.ro a pornit de la ideea de a împărtăși proiecte fotografice găsite pe Internet cu voi, publicul interesat de acest domeniu. Proiectele sunt puse pe site cu acordul scris al autorilor, cu textele lor despre proiect și coordonate de contact. Eu doar fac legături, vă arăt ce-mi place și care cred că este direcția bună în fotografia contemporană ți înclin să cred că educ publicul în a crea proiecte și fotografii în care să se concentreze mult pe subiect și povestea lui și mai puțin pe aparatura folosită.

LOVE ISSUE a apărut după 4 ani de blog în care se dorea o revistă satelit pentru blog unde să fie publicate proiecte și povești impresionante pe o anumită temă. Fără publicitate, fără pretenții jurnalistice, revista avea în plan apariții online o dată la 2 luni și o perspectivă de a ieși pe print la un moment dat. Acum e momentul!

Articole și interviuri:

• unul dintre cele mai bune site-uri de fotografie în 2011 conform LaPuraVida Magazine;
• cel mai bun site foto jurizat la RoBlogFest în 2011;
Aline Smithson pe Lenscratch;
Matt Eich pe fostul său blog de la Luceo Images;
Camera Obscura despre Oitzarisme și LOVE ISSUE;
Paul Melcher în La Lettre de la Photographie;
Osocio despre LOVE ISSUE #5;
• interviu Pe Tocuri;
• pe Fishington Post despre consum de artă, brand-uri și scrisori de dragoste;
• interviu pe VICE Romania despre revista mea de intimitate.

Constantin,
Editor www.oitzarisme.ro și www.love-issue.com
[email protected]