Teatrul National Cluj-Napoca inaugureaza in cadrul Intalnirilor Internationale de la Cluj, editia 2012, “Est – Vest”, Studio Art Club, un spatiu de joc neconventional, destinat experimentelor spectaculare. Studioul cuprinde si o sala cu aproximativ saptezeci de locuri.

Inaugurarea salii va avea loc in cadrul evenimentelor organizate la inceputul lunii octombrie, cu un spectacol in regia Aristitei Albacan, care-i va avea ca protagonisti pe actorii Ionut Caras si Cristian Grosu.

Spectacolul  “DADA Trans iT”, este un colaj spectacular “pseudo-anarhic in 10 scene cu pauza si final apoteotic”,  avand la baza texte dadaiste de Tristan Tzara,  Hugo Ball, Kurt Schwitters, etc. Textele au fost adaptate, in spirit dada-ist, contextului socio-politic international actual.  Colajul contine  clipuri video de Mauser Band, Planeta Moldova si Febre 39 si momente originale de film, grafica  si animatie.

Filmul si animatia au fost realizate de Toma Albacan, absolvent al Film and Moving Image Production la Leeds Metropolitan University .

Grafica a fost realizata de catre Blanca Pop, grafic designer Aquaforte.

Spectacolul va avea trei reprezentatii in lunile octombrie si noiembrie iar premiera va avea loc in data de 6 octombrie 2012 la ora 21.

Studio Art Club se afla pe Str Stefan cel Mare nr 14, Cluj (in locatia fostului bar Art Club).

Intrarea este libera in limita locurilor disponibile.

Regia spectacolului este semnata de catre Aristita Albacan; regizor si profesor, Director of Studies in Theatre and Performance, la School of Arts and New Media, University of Hull, Marea Britanie.  Aristita Albacan este doctor al LMU Munich, Germania fiind specializata in spectacole inter-si multi media si contemporary performance.

Ionut Caras si Cristian Grosu sunt actori ai Teatrului National Cluj-Napoca si profesori de actorie la Facultatea de Teatru Film si Televiziune a Universitatii Babes-Bolyai Cluj-Napoca.

Productia este realizata de Asociatia ARTIMO in colaborare cu Asociatia CONEXIO si Teatrul National Cluj-Napoca.