Echipa I love Bucharest realizeaza in aceasta perioada (septembrie – noiembrie 2012) un proiect cultural care integreaza artele vizuale in mediul institutional de sanatate din Romania.
Anima Sana 2012 este o prima editie a unei serii de interventii artistice anuale cu lucrari de arta site-specific in spitale din capitala.
Proiectul realizeaza o interventie artistica in spatiul a doua sali de asteptare si al unui culoar de acces in cabinetele medicilor din cladirea Institutului pentru Ocrotirea Mamei si Copilului “Alfred Rusescu”, cu lucrari create de tineri artisti vizuali, pe teme din domeniul medical.
Inspirate de specificul spațiului si al beneciarilor sai (pacienți, însoțitori, cadre medicale) lucrările de artă sunt acum în proces de elaborare și vor  inserate în spațiul de intervenție la începutul lunii noiembrie.


Artistii proiectului, membri si colaboratori ai echipei I love Bucharest, sunt: Irina Abaza, Mihai Balko, Oana Buzoianu, Mihaela Ciustea, Aneli Munteanu, Mara Patriche, Gabriela Rusu si Cristina Taras.
Anima Sana integreaza artele vizuale în mediul instituțional de sanatate din Bucuresti, exploreaza si dezvolta relația dintre arta si sanatate si arta si spațiul public în care aceasta este integrata.
Proiectul activeaza un potențial cultural important, reinventeaza spațiul de intervenție si contribuie la îmbunatațirea factorilor fizici, psihici, sociali si estetici într-un spațiu de sanatate.
În acelasi timp, mediul medical devine mediu de promovare a artistilor si artei românesti contemporane.
Anima Sana 2012 este organizat de Asociația din Pod în cadrul programului I love Bucharest, cu sprijinul partenerilor: IOMC “Alfred Rusescu”, Asociația “Gaspar, Baltasar & Melchior”, Konica Minolta, BeWhere!, IGLOO Media, modernism.ro, orasulm.eu, RFI Romania.

Proiect cultural finanțat de Administrația Fondului Cultural Național.
Proiect experimental în aceasta prima ediție, care propune o metoda creativa cu beneficii culturale,
sociale si chiar economice, Anima Sana poate constitui baza pentru alte inițiative de gen si pentru acțiuni de advocacy în favoarea inițierii unei politici publice locale si naționale care sa reglementeze un cadru de încurajare a patrunderii artei în mediile de sanatate si tratament si în acelasi timp de sprijinire a artistilor si creației artistice, practica deja tradiționala în alte țari europene si din lume.
Artele au o importana cruciala în inducerea unor schimbari pozitive fizice si psihologice în rezultatul clinic, în reducerea consumului de medicamente, în scurtarea numarului de zile de spitalizare, în îmbunatațirea abilitaților observaționale ale profesionistilor din sanatate si cresterea satisfacției profesionale, în dezvoltarea unei empatii mai profunde între cadrele medicale si pacienți si însoțitori. Incluzând valențele sale educative, ca în acest proiect, artele contribuie la sentimentul de siguranța si control al pacienților în relație cu mediile de sanatate.
Artele contribuie la dezvoltarea unor medii sustenabile de tratament, în care pacienți, însoțitori, cadre medicale se susțin reciproc si sunt susinui de prezența si valențele artei.