A treia ediție a Expoconferinței de Arhitectură RIFF se desfășoară pe 19 si 20 noiembrie 2012, la JW Marriott Grand Hotel București. Arhitecți din Marea Britanie, Spania, Olanda, Austria, Danemarca, Turcia și România, premiați recent la concursurile de arhitectură, prezintă la București proiectele câștigătoare.

Programul aici.

Invitați speciali: Prof. dr. arh. Tony Fretton, arh. Cristiano Ceccato, arh. Pepe Gascon, arh. Murat Tabanlioglu, arh. Kristian LARS AHLMARK

 

Tony Fretton este unul dintre cei mai apreciați și premiați arhitecți britanici. Este Doctor Honoris Causa al Oxford University și fondatorul biroului Tony Fretton Architects din UK. Cel mai cunoscut proiect al său este “Ambasada Marii Britanii” din Varșovia. Tony Fretton a câtigat de 4 ori Marele Premiu oferit de Royal Institute of British Architects, în 2011, 2010, 2009 și 2003.

Cristiano Ceccato a devenit asociatul lui Zaha Hadid în 2008, după ce a lucrat timp de mai mulți ani pentru Gehry Partners. Este specialist în arhitectura parametrică și predă la universități din Marea Britanie, Italia, China, America și Australia. A fost implicat direct în toate proiectele premiate ale Zaha Hadid Architects din ultimii ani. Cel mai recent proiect semnat de Cristiano Ceccato este “Wangjing Soho” din Beijing, China.

 

Pepe Gascon a câștigat în 2012 International Architecture Award, una dintre cele mai importante distincții din domeniul arhitecturii. Proiectul câștigător este “Școala Specială Sant Miquel” din Barcelona, “un exemplu perfect de interacțiune cu orașul”, care va fi prezentat pe 20 noiembrie la RIFF. În 2009, Pepe Gascon a primit din partea American Institute of Architects Medalia de Aur a Bienalei de Arhitectură de la Miami.

 

Murat Tabanlioglu se află de câțiva ani în topul celor mai buni 100 arhitecți din lume. A studiat arhitectura la Viena și este membru al Royal Institute of British Architects și al American Institute of Architects. A câștigat peste 30 de premii, printre care: 2012 International Property Award, 2010 MIPIM AR Future Project Award și 2010 MEA – Middle East Architect Award.

 

Kristian Lars Ahlmark este Partener și Director al biroului din Copenhaga al schmidt/hammer/lassen architects. Arhitectul prezintă în prima sesiune plenară RIFF 2012, pe 19 noiembrie, proiectul  “The Crystal”, care a fost distins în ultimii doi ani cu importante premii internaționale. În 2012 a câștigat RIBA European Award, iar în 2011 LEAF Award și European Steel Design Award.

La RIFF 2012 s-au înscris până în prezent peste 200 de arhitecți.

Participarea membrilor Ordinului Arhitecților din România este gratuită, în limita locurilor disponibile. Înscrieri aici.

Organizatori: ABplus Events și Ordinul Arhitecților din România

Partener Oficial: Saint-Gobain România

 

www.ieriff.ro