Home Fest, primul festival artistic care se desfășoară în spații locuite din oraș, are dor de casă. De aceea, la nici jumătate de an de la cea de-a doua ediție, festivalul revine în apartamentele bucureștenilor, între 15 și 25 martie 2016, cu teatru, film, performance și discuții despre cultura locuirii.

Programul ediției a treia va reuni artiști locali și străini care-și vor experimenta creațiile în sufragerii și dormitoare. Aceste noi spații de performance, marca Home Fest, vor găzdui de la piese de Shakespeare și Cehov la creații de dans contemporan. Festivalul se va deschide cu spectacolele austriecilor Maria Hera și Thanh Hoa Luong, FAMILY Dreaming și Lucid VITA, făcute posibile prin parteneriatul cu Forumul Cultural Austriac. Alice Pons și Olivia Rechowsky vor performa într-un spectacol care a întâmpinat mare succes în Amsterdam, iar invitatul special al festivalului, Vintilă Mihăilescu, va aștepta publicul la o discuție surpriză. Această ediție a festivaluluia rezervat un loc special și pentru film, reunind o serie de filme documentare despre locuire, realizate de asociația Vira, Mugur Grosu, Charlotte Gregoir și Anne Schiltz. Rezervările se vor deschide la începutul lunii martie.

Blazon HomeFest

 

HomeFestredeseneazăhartaorașuluișimarcheazăpuncte de interes cultural înblocuriși case din cartierelebucureștene. Din RahovapânăînGrozăveștisauVitan, festivalultraverseazăorașulîn lung șiînlatșiviziteazăapartamentedeschisepentruculturășipentruvecini.

 

HomeFest face parte dintr-un demersmaiamplu, marca Homemade Culture, care îșipropunesăpromovezespațiullocuit ca scenă de spectacolșisăîncurajeze, astfel,apropiereaspectatorului de artistși de actul artistic. Petermen lung, Homemade Cultureîșipropunesăcartografiezeblocurilecartierelorbucureșteneîn care se pot desfășuraevenimenteculturale, cu beneficiipentrulocuitoriiorașului, oricât de departe de centruși de scenaartisticăar fi ei.

 

Pentrumaimultedetaliișinoutăți, doritorii de culturădomesticăsuntinvitațisăviziteze site-ulHomeFesthttps://homefest2016.wordpress.com/șipagina de Facebook a festivaluluihttps://www.facebook.com/festivalhomefest/.

 

HomeFesteste un proiectlorgean theatre / Homemade Culture. ParteneriipermanențiaiproiectuluisuntAsociațiaGraphis 122 și Tranzit.ro, iarfestivalulestesusținutde Forumul Cultural Austriac.Proiect cultural co-finanţat de AdministraţiaFondului Cultural Naţional.