• Proiectul „Carte peste carte” a ajuns la cea de a treia ediţie, anul acesta, strângerea de carte realizându-se pentru Centrul de Plasament din Alexandria.
  • Duminică, 26 august, va avea loc un concert caritabil Mihai Iordache în Casa din Dianei numărul patru.
  • Ediţia cu numărul trei al proiectului „Carte peste carte” este realizată în parteneriat cu Festivalul de Teatru Tânăr Ideo Ideis din Alexandria.

Duminică, 26 august, proiectul „Carte peste carte” revine cu o nouă ediţie care îşi propune strângerea de cărţi pentru Centrul de Plasament din Alexandria. Începând cu orele 20:00, Mihai Iordache, membru al formaţiei Kumm, ne invită la un concert caritabil de saxofon în Casa din Dianei numărul patru. Intrarea în cadrul evenimentului se face pe bază de cărţi şi voie bună.

Cei care nu pot ajunge la evenimentul de seară din data de 26 august sunt aşteptaţi în orice moment al zilei pe 24, 25 sau 26 august în Casa din Dianei numărul patru unde va fi amplasat un stand de colectare cărţi pentru proiectul „Carte peste carte”.

Copiii din cadrul centrului, cu vârste de până la 18 ani, vor beneficia de cărţile colectate în urma strângerii de carte din Casa Dianei numărul patru. Astfel, prin ajutorul donatorilor, copiii vor avea parte de aceeaşi bucurie a descoperirii lumii cărţilor precum orice alt copil. Având în vedere variaţia de vârstă, doritorii sunt invitaţi să doneze cărţi care pot fi citite atât de către copii la început de lectură, cât şi de către adolescenţi.

Anul acesta, proiectul „Carte peste carte” este organizat în parteneriat cu Festivalul de Teatru Tânăr Ideo Ideis din Alexandria. Din nevoia de mai mult şi de mai bine, cele două proiecte au dat startul acestei colaborări prin care copiii defavorizaţi de la Centrul de Plasament din Alexandria vor descoperi şi redescoperi personaje magice, situaţii inedite şi întâmplări cu tâlc.     

În 2012, Festivalul de Teatru Ideo Ideis a avut loc în perioada 13-21 august, ducând mai departe ideea de la care a pornit: „Conceptul de Ideo Ideis s-a nascut in vara anului 2006, la initiativa unor tineri care doreau pur si simplu mai mult. Mai mult pentru comunitate, mai mult pentru amatorii iubitori de teatru, mai mult pentru ca era nevoie de mai mult. Dorinta a pornit dintr-un instinct natural: acela de a juca teatru in limba romana. Un teatru de care sa ne simtim apropiati, care sa ne apartina si de care sa apartinem”. (www.ideoideis.ro)

„Carte peste carte” este un proiect al Asociaţiei Paspartu care îşi propune să intermedieze legătura dintre cei dispuşi să doneze cărţi şi instituţiile care au nevoie de ele. Se au în vedere bibliotecile, casele de copii, şcolile sau alte locuri care din lipsă de fonduri sau din alte cauze nu deţin fondul de carte necesar acestor instituţii.

Pentru mai multe detalii legate de eveniment, urmăriţi-ne blogul asociaţiei www.asociatiapaspartu.ro, pagina de Facebook a proiectului si contul de Twitter!

Parteneri media: So Fresh, Hipmag, Feeder, Dor De Duca, Artboom, Metropotam, Neaparat.ro, Modernism, Ceasca de Cultura, ArCub, Port.ro, Start UB, Ginger Group, Tillate, Revista Art Out, Calendar Evenimente,Teatrul de Arta Bucuresti, Hyperliteratura, Fundaţia Calea Victoriei, Neapărat, The Chronicle.