Brandul românesc PATZAIKIN este invitatul lunii august (03.08-06.09.2012) la „Combinat” – fashion-shop-ul „Cartierului muzeelor” (Museumsquartier) din Viena, un spațiu în care designul interacționează cu arta. Colecția semnată de designerul Olah Gyarfas se caracterizează prin armonia dintre croiala modernă și texturi și stofe ce fac trimitere la mediul de inspirație al colecției – Delta Dunării. Conceptul ce stă dealtfel la baza brandului PATZAIKIN este povestea fascinantă a multiplului campion olimpic Ivan Patzaichin, legendă vie a canotajului internaţional, care este puternic implicat în protejarea Deltei Dunării. Colecția PATZAIKIN reușește să distileze esența peisajului Deltei Dunării, piesele vestimentare concepute de Olah Gyarfas punând accentul pe confort, pe aerul degajat al ținutei. Frumuseţea materialelor naturale folosite în colecţie accentuează intenţia declarată a label-ului de a regăsi, prin intermediul design-ului contemporan, calea spre natură. Colecția se adresează persoanelor active din mediul urban, însă eco-responsabile și dornice să redescopere natura. Un detaliu ce se regăsește pe fiecare  piesă vestimentară este buzunarul.

Pe data de 22 august colecția PATZAIKIN va fi prezentată pe catwalk-ul din curtea principală a Museumsquartier, în cadrul „Preview Fashion Show Autumn/Winter 12“. Evenimentul din 22 august se bucură și de o altă prezentă românească: performance-ul colectivului multidisciplinar de artă „Apparatus 22“, intitulat sugestiv „Positive Tension (in the air)“. Performance-ul literalmente exploziv vizualizează pe de o parte fascinația nemăsurată pentru modă, iar pe de altă parte se apleacă asupra acesteia dintr-o perspectivă critică. Concepută special pentru spațiul public din curtea principală a Museumsquartier, seria de performance-uri „Positive Tension (in the air)“ este prezentată la toate evenimentele importante ce se desfășoară outdoor în cadrul festivalului „Summer of Fashion“ din Viena, făcând parte dintr-un proiect mai amplu intitulat „1000 questions on fashion“.

Apparatus 22 – colectiv inițiat de artiștii Erika Olea, Maria Farcaș, Dragoș Olea împreună cu Ioana Nemeș (1979-2011) – a fost invitat dealtfel în luna iunie și iulie ca „artist in residence“ de către quartier 21 din cadrul Museumsquartier. Totodată Apparatus 22 este prezent cu o lucrare în cadrul expoziției „Reflecting Fashion. Art and Fashion since Modernism“, ce poate fi vizitată din 15 iunie până pe 23 septembrie la MUMOK, muzeul de artă modernă din Viena.

COMPRESS