Make a Joi

Proiectie & dezbatere
The Suffering Grasses & Tournesols

Joi 9 august

Focus on Syria – la Make a Joi

Joi, 9 August, la ora 20:00 va invitam la proiectie filmului “THE SUFFERING GRASSES”, in regia Iarei Lee si “Tournesols” (regizor Anonim)
De mai bine de un an si jumatate, Siria este devastata de revolte populare brutal reprimate, care au luat forma unui razboi civil. Numarul victimelor a depasit acum 20000. Poate.Poate – pentru ca, prin contrast cu miscarile sociale si rasturnarile regimurilor dictatoriale din Nordul Africii, ceea ce se petrece in interiorul granitelor Siriei ne este cel mai putin clar, cel mai greu de inteles. In Siria locuiesc in continuare mii de romani si, in mod ciudat, sau poate tocmai de aceea, sau poate dintr-o penibila eroare, pe site-ul Ministerului Afacerilor Externe (www.mae.ro) sta scris asa: “În prezent relatiile bilaterale [romano-siriene] sunt foarte bune si urmeaza un curs ascendent”.Percepem intrucatva dimensiunea tragediei siriene doar privind cele cateva imagini din interiorul ei, cele cateva filme care ajung la noi, inregistrari de amator in majoritate. Make a Point propane joia aceasta un prim focus Siria, proiectia a doua documentare, productii 2012, urmata de discutii.

Primul film, “THE SUFFERING GRASSES”, in regia documentaristei koreano-braziliene Iara Lee, specializata in problematica Orientului Mijlociu. Filmul se concentreaza pe mari actori implicati in aceasta tragede contemporana foarte complicata (Bashar al-Assad, Free Syrian Army, si actori geo-politici cu interese in zona – Statele Unite, Israel, Iran, Rusia…)

Cel de-al doilea film, “Tournesols”, este o privire intima si lirica in Al Rastan, unul dintre primele orase care s-a ridicat impotriva regimului Assad in 2011. Desi prezinta carnal imaginea dezastrului, filmul lasa sa transpara pana la final curaj si o urma de speranta.

Proiectia va fi urmata de o discutie.

Ne puteti contacta la [email protected]

Harta: http://makeapoint.ro/point/info_contact_ro.html

Mai multe detalii despre CoR

Incepem la ora 20.00
Intrarea libera.

Sos. Morarilor nr. 1, in incinta Postavariei Romane