O nouă expoziţie de artă contemporană la The Grand

Câștigătoarea Bienalei Internaționale de Artă de la Chișinău din 2011 expune în galeria The Grand Avenue

Joi, 19 iulie 2012, ora 19.00, în spaţiul expoziţional al galeriei The Grand Avenue din complexul multifuncţional de lux The Grand, pictorița Diana Tudose, câștigătoarea Bienalei Internaționale de Artă de la Chișinău din 2011, expune în premieră la București seria de lucrări denumită Înăuntru. Evenimentul de artă contemporană este organizat de curatorul Ioana Mîțu.

„În lucrările mele oamenii sunt reprezentați dormind. Omul scufundat în liniște, sub care chiar și patul doarme, transformat în somn, în reverie, în iubire, în boală și în tot ceea ce înseamnă ființă. Pentru că în timpul somnului profund suntem foarte aproape de adevăr, fiindcă eul nu mai este acolo, eul obișnuit, care se manifestă pentru a bloca experiența, nu e prezent; așa se face că în somnul profund suntem pe punctul de a atrage o altă lume. Acestă lume este pictura mea”, declară Diana Tudose.

„Stând în faţa pânzei, stau faţă în faţă cu mine însumi, ceea ce în oglindă nu-mi reuşeşte…”

Tânăra pictoriţă de 24 de ani este masterandă la Universitatea Naţională de Arte Bucureşti, a avut  tot în acest an o expoziţie personală la Galeria Adi-Art din Lodz, Polonia şi a participat în ultimii cinci ani la 9 expoziţii de grup din Bucureşti, Cluj-Napoca, Iaşi şi Focşani.

„În faţa lucrării, las privitorul să-şi găsească propria lui spiritualitate, propria lui sensibilitate, nu are nevoie de cuvântul meu pentru a ajunge la ele, ci de gândurile mele aşternute pe pânză pentru a-şi însuşi aceste trăiri. Creaţia mea se bazează pe experienţe trăite şi reflectate în propria conştiinţă”, spune Diana Tudose despre arta sa.

Vernisajul va prilejui şi o degustare de vinuri de soiuri pure, din selecția Comtesse du Barry. Trei tipuri de vin – 100% Sauvignon Blanc din zone diferite – vor demonstra cum poate același soi de strugure să transforme gustul vinului, în funcție de regiunea de proveniență, sau de ceea ce francezii numesc terroir.

Spaţiul expoziţional oferit dedicat artei se află în galeria comercială The Grand Avenue, care reuneşte branduri naţionale şi internaţionale de renume în magazine de lux concentrate pe 5.000 mp, printre care Alfred Dunhill, Bang & Olufsen, Davidoff, Elysee Parfums et Beaute, Ermanno Scervino, Escada, Exclusive Brands, Louis Vuitton, Rolex, Stefanel, Valentino, Yokko şi altele. Pe lângă magazinele de mare rafinament, complexul unic The Grand pune la dispoziţia vizitatorilor şi facilităţi bancare, restaurante, cafenele, spaţii de relaxare şi divertisment.

Complexul multifuncţional de lux The Grand, unic în România, deţine: galeria comercială The Grand Avenue, The Grand Offices, hotelul de 5 stele JW Marriott Bucharest, Clubul de Sănătate World Class şi The Grand Parking cu peste 500 de locuri de parcare subteran şi la suprafaţă.