Stimate Domnule Prim Ministru,

Vă scriu în calitate de director al Casei Artiștilor din Tel Aviv, pentru a vă menționa excelenta colaborare cu Institutul Cultural Român de la Tel Aviv.

Evenimentele organizate în parteneriat cu ICR Tel Aviv s-au remarcat întotdeauna prin calitate. Ca un singur exemplu, menționez expoziția „Colouring the Grey – State of Mind”, prezentând lucrări de artă plastică artă plastică semnată de opt artiști aflați la început de carieră

Expoziția s-a bucurat de un imens success, fiind vizitată de aproape 1000 de persoane la vernisaj și încă alte câteva mii pe parcursul întregii perioade. Ecourile evenimentului au fost excelente în mediile artistice israeliene și nu numai. Acest lucru a fost posibil numai datorită profesionalismului echipei ICR Tel Aviv și a susținerii financiare a expoziției.

Ca urmare a acestei expoziții, Muzeul de Artă din Tel Aviv, Muzeul de Artă din Petach Tikva, precum și o serie de galerii din Tel Aviv cum ar fi Gordon, Dvir, Tova Osman, Terra, Braverman și altele doresc să prezinte publiclui israelian artă contemporană românească, de foarte bună calitate, după cum a demonstrat-o și această colaborare.

Pentru perioada 2013-2015, suntem în negocieri pentru a prezenta publicului israelian și alte expoziții și proiecte de artă contemporană ale artiștilor români.

Cu stimă,

Arie Berkowitz,
Director Casa Artiștilor din Tel Aviv