Coregrafele Mădălina Dan și Mihaela Dancs se întorc în spectacolul (anti) aging cu o două reprezentații speciale din seria « ambulatoriu » sau « sanatoriu mobil » în 24 iunie de la ora 20.00 la Cartierul de dans, și în 26 iunie de la ora 16.00 la Căminul Moses Rosen. Seria va continua în lunile septembrie-octombrie la București, Timișoara și Gheorghieni (festivalul dance.movement.theater).

(anti) aging a fost creat din dorința de a fi reluat peste 30 de ani, în 2041. În 2012 spectacolul este prezentat ambulatoriu, iar Mădălina Dan și Mihaela Dancs propun formatul sanatoriului creativ întru destindere, deconectare și confort psihic, savurarea plăcerii, vitalitate și voluptate, acceptarea serenă a prezentului, menajare și conservare pentru viitor. Spectacolul este urmat de discuții cu publicul, moderate de curatorul și istoricul de artă Alina Șerban.

Spectacolul (anti) aging a fost produs în 2011 cu sprijinul Centrului Național al Dansului București, al programului E-Motional Bodies & Cities/ Fundația Gabriela Tudor, partener fiind Asociația Colectiv A. A avut premiera în luna octombrie 2011 la Muzeul Național de Artă Contemporană și a fost ulterior prezentat la festivalul Temps d’Images din Cluj-Napoca și la Teatrul Dailis din Riga (Letonia), în cadrul E-Motional, precum și în spațiul subRahova din București.

24 iunie, 20.00 @ Cartierul de dans, Studioul UNESCO, Bulevardul Magheru, nr. 27, etajul II (zona Piața Romană, lîngă Cinema Studio). Prețul biletului este de 20 lei/ persoană, rezervări se fac prin email la adresa [email protected] sau prin telefon la 0741 113 365, 0724 855 172, 0726 341 931.

26 iunie, 16.00 @ Caminul Moses Rosen, Str. Jimbolia Nr.105. Intrarea liberă. Prezentarea are loc la invitația organizatorilor “Vârsta a patra” – un proiect de artă comunitară desfășurat de tangaProject împreună cu rezidenții Căminului Moses Rosen și în cadrul inițiativei “Istorie Fizică” – un proiect de dans realizat deopotrivă împreună cu rezidenții căminului.

Proiectul “ambulatoriu (anti) aging” este organizat Asociația pepluspatru/ Centrul de Introspecție Vizuală și finanțat de Centrul Național al Dansului București.

Mădălina DAN este absolventă a Liceului de Coregrafie Floria Capsali din Bucuresti şi a Universității Naționale de Artă Teatrală și Cinematografică din București – secţia coregrafie. În 2008 participă la programul de burse pentru dans contemporan DanceWeb Vienna. A studiat playwriting în cadrul unui master al U.N.A.T.C București. A fost artist invitat la Herberber Institute, School of Dance (Arizona State University). Din 2005 predă cursuri de dans contemporan pentru neprofesioniști organizate de Centrul Național al Dansului. Spectacolele ei au fost prezentate la Sprindance Festival Utrecht, Tanzquartier Wien, Balkan Dance Platform Novi Sad, eXplore Dance Festival București, Temps d’Images Cluj, SouthBank Center& Chisenhale Dance Space London, Fabrik Potsdam, DTW NewYork, etc.

Mihaela DANCS a studiat stomatologia. Din 2004 lucrează cu coregrafii Allyson Green, Cătălina Gubandru, Andreea Căpitanescu, Bernard Baumgarten, Florin Flueraș, Maria Baroncea & Eduard Gabia, Vava Ștefănescu, Robin Dingemans, Mădălina Dan, etc. Lucrările ei includ colaborări cu Rui Catalao (Coada Șoricelului, Follow That Summer) și Carmen Coțofană (First Steps), solo-uri (Reprogramare, Lulu’s Room, The Greatest Loss of All – adaptare dupa Art and Life – coregrafie Deborah Hay), acestea fiind prezentate în teatre, apartamente, poduri, galerii de artă, fabrici, biserici, studiouri de dans din București, Cluj, New York, San Diego, Viena, Londra, etc. Din 2009 predă cursuri de dans contemporan organizate de Centrul Național al Dansului București. În 2010 și 2012 a primit bursa de studii DanceWeb (Viena).