Liziere
Expozitie de fotografie Mihai Mangiulea
Marti 26 iunie, ora 19.00
Galeria Goldart-Hiton
Hotel Hilton-Athenee Palace
Str. Episcopiei 1-3

Casa de Licitatii Goldart are placerea de a va invita la vernisajul expozitiei de fotografie LIZIERE, a artistului Mihai Mangiulea care va avea loc marti 26 iunie, ora 19.00, la Galeria Goldart-Hilton, Hotel Athenee Palace-Hilton, str. Episcopiei 1-3.

Născut  în 1961 la București, Mihai Mangiulea trăiește și crează în Franța din 1990.

A absolvit Litere și Germanistică în București, Filozofie și Litere la Toulouse le Mirail, apoi a facut studii de cinematografie la Ecole superieure d’Audiovisuel  la Toulouse. Și-a luat doctoratul în cinematografie cu teza „Une phenomenologie de la photographie”. Predă teoria imaginii, istoria și estetica fotografiei la Toulouse. A avut numeroase expoziții in Franta, SUA, Romania. In Franța este reprezentat de galeria Art77 – Ilan Engel (Paris), Le confort des etranges – Jacques Roubert (Toulouse),  iar in SUA de Photoeye, Santa Fe.

 

Mihai Mangiulea despre Liziere:

Interesul pentru liziere a apărut brusc, compulsiv, inconturnabil; timp de câteva luni am trăit cu o imagine în mine și i-am căutat reprezentările. Liziera: anunțul unui altundeva, al unui altceva, al unui ailleurs posibil, liziera nu este delimitarea unui inceput, ci, mai curand, promisiunea sa.

„Fotografia lui Mangiulea e dominată de figurile limitei: frontiere, falii, rupturi, disolutii – spatii ale indecisului si echivocului lui „deja si inca nu”. Fictiunea fotografica arata mereu mai mult decat vizibilul poate arata despre sine.

Va asteptam la un adevarat eveniment al artei fotografice – expozitia Mihai Mangiulea.