GALA ABSOLVENŢILOR UNIVERSITĂŢII DE ARTĂ ŞI DESIGN Cluj-Napoca

Ediţia a XVIII – a

Sâmbătă 30 iunie 2012, ora 20

GRAND HOTEL ITALIA

Gala Absolvenţilor UAD – Fashion Design este un fenomen unic în peisajul învăţământului universitar artistic din România, având deja 17 ani de existenţă.

Principalul scop al Galei este de crea o platformă de promovare compatibilă cu structurile europene şi implicit o conexiune între absolvenţi şi mediul profesionist al modei. În fiecare an, cei mai buni absolvenţi sunt premiaţi prin internship-uri şi participări la prestigioase evenimente naţionale şi internaţionale.

Gala Absolvenţilor UAD a oferit în timp absolvenţilor  importante burse de documentare la târguri internaţionale, precum şi stagii oferite de firme interesate să susţină designul naţional, stare care a contribuit la evidenţierea unor valoroşi designeri: Colectivul de creaţie Jolidon (6 absolvenţi made UAD Cluj), Ioana Covalcic – Dada design, Cristian Samfira, Alina Botea, Kinga Varga, Melania Ţucureanu – TinaR, Lucian Pop, Mircea Bărbulescu, DORK, Andra Cliţan, Agnes Keszeg, Smaranda Almăşan, Lucian Broscăţean, Laura Popoviciu, Tatiana Strimbovschi, Mihaela Cârlugea.

Scopul acestui eveniment a fost de a pune bazele unui sistem viabil, interactiv şi de calitate al designului vestimentar, de a reuni învăţământul superior artistic şi tehnic, patronatul industriei uşoare şi cercetarea, precum şi presa de specialitate, cu ocazia susţinerii lucrărilor de diplomă şi masterat. Această manifestare a fost gândită pentru a crea un mecanism de articulare a designerilor la  sistemul modei – în formare pe piaţa românească.

În premieră în acest an, producătorii galei vor organiza  o întâlnire a absolvenţilor şi masteranzilor, dar şi a reprezentanţilor industriei textile şi vestimentare  din zona Clujului cu reprezentanţii Eximbank, care le vor prezenta tinerilor creatori oportunităţi de finanţare a afacerilor din acest domeniu.

În Gala de pe data de 30 iunie 2012 vor fi prezentate 28 de colecţii realizate de absolvenţii, programului de licenţă sau de master al specializării modă – design vestimentar din cadrul Universităţii de Artă şi Design Cluj-Napoca.