Új Kriterion Galéria din Miercurea Ciuc – prezintă expoziţia  „Ulise” semnată Alexandru Rădvan

Joi, 21 iunie 2012,  la ora 18:00 va avea loc la Új Kriterion Galéria din Miercurea Ciuc vernisajul expoziţiei „Ulise” semnată Alexandru Rădvan. Publicul amator de artă contemporană va putea viziona expoziţia în perioada 21 iunie – 1 august 2012 la galeria Új Kriterion Galéria din Miercurea Ciuc, Str. Petôfi, nr.4, www.ujkriteriongaleria.ro.

Alexandru Rădvan este absolvent al Universităţii Naţionale de Artă din Bucureşti şi în prezent asistent în cadrul acesteia. Are deja o bogată carieră artistică ce se întinde pe un deceniu prin organizarea de numeroase expoziţii personale şi de grup, în ţară şi în străinătate.

Expoziţia „Ulise” face trimiteri subtile la începuturile artistice ale lui Alexandru Rădvan. „Ulise” este mai degrabă eroul regăsit şi totodată căutat. La un deceniu de la primele expuneri publice, artistul Alexandru Rădvan propune galeriei din Miercurea Ciuc un dialog artistic de o mare amploare în care pictura şi sculptura de mari dimensiuni, alături de desenele fine construiesc un tot unitar plin de forţă.

Seriile ample de lucrări ce reprezintă antologii de mituri şi credinţe se dezvoltă în cadrul demersului artistic a lui Alexandru Rădvan. Un nou tip de abordare în care materialele dure ca lemnul şi cimentul primesc în urma unui grafism fin al desenului noi valenţe artistice. Aşa cum afirma şi criticul de artă, Adrian Guţă în textul catalogului expoziţiei „Reliefurile în lemn sau în ciment depun şi ele mărturie pentru capacitatea de sinteză formală pe care o etalează în operă Alexandru Rădvan, pentru sensibilitatea artistului faţă de textura materialului în care lucrează şi abilitatea de a o pune în valoare.”

Programul galeriei este de marţi până vineri între orele 14:00 – 18:00 şi sâmbăta între orele 10:00 – 14:00.

Diana Dochia, General Manager, ANAID ART GALLERY


www.ujkriteriongaleria.ro