Henkel România, prin marca Perwoll, lansează un concurs naţional de schiţe de design vestimentar pentru tinerii cu vârste cuprinse între 18 şi 35 de ani, sub denumirea „Fii creator de Haute-Couleur!”. Competiţia se adresează atât persoanelor cu studii de profil, cât şi tinerilor amatori care îşi pot demonstra talentul prin schiţe şi îşi doresc să se afirme în domeniul designului vestimentar. Toţi cei interesaţi sunt invitaţi să înscrie 10-15 schiţe cu o colecţie proprie prêt-à-porter, pe tema „culori de înaltă ţinută”, până pe 30 iunie 2012, la adresa de e-mail [email protected].

Câştigătorul va primi 1.500 de euro pentru crearea efectivă a unei colecţii de 5-7 ţinute din schiţele sale şi va beneficia de expunerea gratuită a creaţiilor spre vânzare în Galeria Designerilor Români din magazinul Cocor, Bucureşti, timp de 4 luni, în perioada septembrie – decembrie 2012. Pe parcursul procesului de creare a ţinutelor, câştigătorul va fi susţinut şi consiliat de membrii juriului. De asemenea, acesta va beneficia şi de promovare în mass-media, pe site-ul www.atelierperwoll.ro (prima platformă online lansată de Perwoll şi dedicată tinerilor designeri şi curentului vintage din România), dar şi în cadrul evenimentelor organizatorului.

 

În perioada 3-17 Iulie 2012, schiţele înscrise în concurs vor putea fi votate online, pe www.atelierperwoll.ro, de către orice vizitator al site-ului, iar ulterior, un juriu format din specialişti în modă se va întruni special pentru a acorda note fiecărui participant. Marele câştigător va fi ales pe baza mediei dintre nota juriului specializat şi votul online de popularitate şi va fi anunţat pe 1 august 2012.

 

Juriul competiţiei este alcătuit din Adelina Ivan (designer vestimentar), Marian Pălie (fashion stylist), Carmen Andrei (reprezentant magazin Cocor) şi Larisa Guzgă (reprezentant Henkel România, divizia Detergenţi). În evaluarea schiţelor, juriul va ţine cont de criterii precum: respectarea temei, conceptul colecţiei create, ţesăturile alese şi potenţialul vandabil al creaţiilor.

 

Condiţiile de înscriere în concurs sunt:

 

–       Participanţii trebuie să aibă între 18 şi 35 de ani;

–       Participanţii trebuie să respecte tema concursului, „Culori de înaltă ţinută”;

–       Pentru înscriere, tinerii trebuie să trimită la adresa de e-mail [email protected]:
o colecţie prêt-à-porter de 10-15 schiţe, pe tema „culori de înaltă ţinută”, format .jpg;
denumirea colecţiei şi o foarte scurtă descriere a conceptului;
enumerarea/prezentarea materialelor ce urmează a fi folosite;
– datele personale (nume, prenume, adresă, număr de telefon şi data naşterii).

 

„Ne bucurăm că prin acest concurs oferim ocazia unor oameni talentaţi în design vestimentar să îşi ducă ideile de fashion direct în magazine de elită şi să le facă cunoscute. Ne dorim să încurajăm pasiunea tinerilor români pentru creativitate în modă şi în combinaţiile originale de culori şi ţesături speciale, motiv pentru care această iniţiativă, alături de Premiul Perwoll pentru Tineri Designeri oferit anual absolvenţilor universităţilor de design din ţară, dar şi de parteneriatul îndelungat cu marca Jolidon, reprezintă punţi de legătură puternice între Perwoll şi domeniul modei din România”, declară Larisa Guzgă, Junior Product Manager Perwoll Henkel România, divizia Detergenţi şi Produse pentru îngrijirea locuinţei.

 

„Orice competiţie de fashion design este un prilej excelent de a coagula idei, oameni şi perspective noi. Concursul de design vestimentar „Fii creator de Haute-Couleur” poate fi pentru toţi participanţii, dar în special pentru marele câştigător, un exerciţiu de imaginaţie şi creativitate matură în perspectiva noii revoluţii cromatice la care asistăm cu toţii”, declară Marian Pălie, stilist independent de modă.

 

Colecţia creată de marele câştigător special pentru această competiţie va beneficia de expunere gratuită, cu posibilitate de vânzare, în Galeria Designerilor Români din magazinul Cocor, Bucureşti, timp de 4 luni, în perioada septembrie – decembrie 2012.

 

* * *

 

Pentru mai multe informaţii, vă rugăm contactaţi:

GMP PR – Daniela Spiridonescu – 021.210.44.61 sau accesaţi Regulamentul concursului disponibil pe pagina www.atelierperwoll.ro.

 

* * *

 

Despre juriu

Adelina Ivan

Adelina Ivan a absolvit Facultatea de Design la Academia de Artă din București. Din 2009, a lansat brandul Adelina Ivan, o linie ready-to-wear în ediție limitată, produsă integral în atelierul propriu. Colecțiile designerului urmăresc teme axate pe reinventarea tăieturilor clasice și pattern-uri derivate din forme geometrice cu accente deconstructiviste și în cromatică neutră.

Adelina Ivan și-a prezentat colecția de primavară-vară 2013 la Berlin Fashion Week și a participat din 2008, timp de două sezoane pe an la târgurile de modă Prêt à Porter Paris și The Train New York, iar în primăvara anului 2010 a prezentat colecția toamnă-iarnă 2010/2011 în cadrul unui festival organizat de Weareurope la Tokio. În aprilie 2012 a fost desemnată Designerul Anului 2011 de către publicația online www.fashionandbeauty.ro

Colecțiile Adelina Ivan se găsesc în magazine din Paris, New York, Lisabona, Milano, Kuweit și Beirut, iar în București în Concept Store-uri, precum Entrance, Hobirama, The Place și Cocor.

Marian Pălie

Este unul dintre cei mai cunoscuţi stilişti de modă independenţi din România şi redactorul-şef al noii publicaţii de creativitate – C4US. A colaborat în calitate de fashion stylist cu publicaţii precum Tabu, Elle, The One, Maxim, Men’s Health şi a fost director de stil pentru Berlin Fashion Week, pentru designerii Irina Schrotter şi Lucian Broscăţean. De asemenea, lucrează la show-uri de modă, susţine cursuri de stilism şi tendinţe, oferă consultanţă de brand şi stil, scrie pe site-urile www.DoiTreiSi.ro şi www.AtelierPerwoll.ro.