Institutul de Management al Artei dă startul unei noi sesiuni de cursuri, în perioada 22 – 24 iunie. Participanţii vor avea ocazia de a se familiariza cu principalele etape ale creației artistice românești și mecanismele care guvernează piața de artă, dobândind cunoştinţe teoretice şi practice aplicate pe contextul actual.

Cursurile IMA, proiectate pentru a se încadra într-o agendă încărcată, reprezintă un prilej pentru investitorii în artă de a deprinde practici profesioniste, oferind totodată informaţii necesare începerii unei cariere în piața de artă.

Invitaţi pentru a zugrăvi o imagine complexă a ceea ce înseamnă mediul de tranzacţionare al artei în România sunt lectori care se bucură de apreciere în diferite zone profesionale, de la curatoriat, la business-ul cu artă şi avocatură. Printre aceştia, şi-au confirmat prezenţa istoricul de artă Doina Păuleanu, galeristul Dan Popescu, criticul Pavel Şuşară şi specialistul casei Bonhams, Cristian Daniel Albu.

Pe parcursul celor trei zile de cursuri intensive vor fi urmărite subiecte care îmbină teme din istoria artei – aprofundând curentele principale din arta românească a secolelor 19 și 20 – şi probleme din arta contemporană, analizând principiile de funcţionare ale pieței de artă: cadrul legal de tranzacţionare, rolurile instituţiilor, modele de colecţionari şi de investitori de succes.

Institutul de Management al Artei a fost înființat în 2011 de către Artmark și ArtSociety, în colaborare cu corpul profesoral de specialitate şi reprezintă prima platformă de pregătire profesională în domeniul pieţei de artă din România.

Cursurile se vor desfășura la sediul Institutului de Management al Artei din Palatul Cesianu-Racoviță, Str. C.A.Rosetti nr. 5. Mai multe informaţii şi înscrieri pe AlegeArta.ro.