Generația de sacrifiu

Curator : Cosmin Năsui
Artiști : Radu Belcin, Flavia Pitiş

Expoziție: 31 mai – 30 iunie 2012

Vernisaj : 31 mai, 19:30
Societe Generale, Tour Maubourg

15 Rue Jean Nicot, 75007, Paris

Orar: de luni până vineri, de la 09:00 la 13:00 și de la 14.15 la 17.15.

 „Sacrifice Generation / Generația de sacrificiu” prezintă maturizarea unui segment de vârstă și conștientizarea stingerii ultimilor idealuri ale generațiilor precedente în România. Doi artiști tineri români prezintă o selecție de lucrări proaspete, din perioada 2011-2012, la sediul Societe Generale din Tour Maubourg, arondisment 7, Paris.

Identitatea Estului Europei este construită de generațiile de sacrificiu carea au ars diferite etape pentru a umple goluri de civilizație (culturale, economice etc.). Aceste arderi au condus către incertitudini și definiri mereu provizorii ale identităților, atât la nivel personal cât și colectiv. Din punct de vedere stilistic, arta contemporană românească a ultimilor ani și-a redescoperit apetitul pentru un realism îmbrăcat în hainele la modă ale neorealismului.

Cumva firesc aflat în vecinătatea binomului istoric, teritoriul neoromantismului este explorat de artiști tineri precum Radu Belcin și Flavia Pitiş. Născuți în Transilvania și cu studii la București, rezidențe în Italia și Olanda și expoziții la Viena, Londra, Tel Aviv și Creta, artiștii Belcin și Pitiș (34 de ani), cercetează identitatea persoanei și a prezentului. Emergențele artistice ale lui Radu Belcin și ale Flaviei Pitiș au o însemnătate estică mult mai consistentă pentru că ies dintr-un mediu al generațiilor de sacrificiu, după ce l-au traversat.

Pentru Societe Generale din Paris, curatorul Cosmin Năsui a propus lucrări din seriile create între 2011 și 2012.

Proiect cu sprijinul Institutului Cultural Român din Paris.

Organizatori: Societe Generale, Năsui colecție privată&galerie, Ditcomm

Parteneri: Best Communication Media-clockwise translations, Illy România

Parteneri  media: Modernism.ro, Radio România Internațional

 

Link-ul proiectului: http://www.cosminnasui.com/2012/04/generation-de-sacrifice/ 

Institutul Cultural Român promovează cultura şi civilizaţia naţională în ţară şi în afara ei și are ca scop principal al activităţilor desfăşurate creşterea vizibilităţii valorilor culturale româneşti în lume.

www.icr.ro

 

Năsui colecție privată&galerie este un operator cultural care are ca scop circulația pe piața și scena de artă națională și internațională a artei și artiștilor, atenți selectați, din portofoliu și contribuția la creșterea sustenabilă a cotei artiștilor reprezentați. Năsui colecție privată&galerie încurajează transparența scenei și pieței artistice românești prin recunoașterea eforturilor galeriilor private precum Anaid Art Gallery, AnnArt Gallery, Victoria Art Center, Atelier 030202, D’Acona Budis sau Galeria Calina și ale caselor de licitații precum Artmark sau Quadro de a prezenta și consolida artiști români contemporani valoroși, proiecte și programe de artă contemporană românească.

 

Oana Ioniță, coordonator comunicare (RO)

mobil: (+40) 0730 040 514

e-mail: [email protected]

 

Claudia Droc, manager de proiect (FR)

Tel: 0033 01 47 05 15 31

e-mail: [email protected]

 

Cosmin Năsui, manager de proiect (RO)

tel: (+40) 0723 358 945

e-mail: [email protected]