Vernisaj: 25 mai 2012

19:00 – 04:00
Expoziție-instalaţie: Synthetic Life
artist: Felix Deac
curator: Cosmin Năsui

Durata expoziției: 25 mai – 25 iunie 2012

Locație: Aiurart
str. Lirei, nr. 21, sector 2, București
021 211 77 41

Felix Deac este un sculptor tânăr care folosește materiale sintetice în artă pentru realiza tipuri de creație organice, anatomice, care incă nu există. Sculpturile sale folosesc materiale precum silicon, cauciuc poliuretanic, păr, make-up, acrilic sau metal.

Creațiile lui Deac se subscriu teoriei unui tip de hyper realism (ca textură) antropomorf (în forme non-umane), sunt produsul a deja 3 ani de experimente și subiectul unei documentări academice pentru lucrarea de doctorat derulată la Universitatea de Artă și Design-Sculptură  de la Cluj.

„Studiul aprofundat al realităţii şi imitaţia care mi-au fost inoculate  de-a lungul formaţiei  universitare au fost punctul forte şi în acelaşi  timp motivaţia fundamentală pentru aceste lucrări. Depăşind condiţiile materialului şi ale materialităţii, am început să mă  joc cu formele respectând o logică a viului. Detaliile şi texturile sunt luate din lumea  vie şi reală, cu scopul de a le aşeza într-un ansamblu non antropomorf.” (Felix Deac)

 „Meticulozitatea tehnică a lui Deac este desăvâșită în reproducerea texturilor naturale ale pielii, pilozitățiilor dar și a diferitelor organe și glande de suprafață ale creaturilor sale sculpturale. Creația sa recentă, din care fac parte și „Artificial Life 01”,„Artificial Life 02”, a câștigat în amplitudinea dimensiunilor formelor dar și în depășirea punerii rapide în raportare la alți sculptori precum Maurizio Cattelan, Ron Mueck ori Patricia Piccinini.” (Cosmin Năsui)

De dimensiuni mici (15 x 10 x 5 cm) sau mari (160 x 150 x 60 cm), 9 dintre lucrările lui Felix Deac vor deschide expoziția „Synthetic life” de la Aiurart, un nou smART concept house în București, cu ocazia Nopții Albe a Galeriilor.

„Prin proiectul pe care îl propun şi îl expun în faţa publicului încerc  să stârnesc reacţii viscerale şi din nou pun în joc o relaţie pur  simpatetică şi puternică între privitor şi lucrări.” (Felix Deac)

 

Detalii suplimentare:

Năsui colecție privată&galerie
www.cosminnasui.com

Organizatori: Aiurart, Năsui colecție privată&galerie

Parteneri: Best Communication Media-clockwise translations, Illy România

Parteneri  media: Modernism.ro, Radio România Internațional

 

aiurart este un spaţiu dedicat artei contemporane de la pictură şi sculptură la artă video, instalaţii şi proiecte artistice experimentale. În egală măsură este locul în care industriile creative şi culturale (design, advertising, arhitectură etc.) pot găsi o scenă de comunicare.

Nasui colecție & galerie este un operator cultural care susține artiști contemporani români, în contexte naționale și internaționale favorabile. Promovează cultural și investițional artiști care lucrează în artele vizuale contemporane: pictură, sculptură, fotografie, performance.