E-MOTIONAL Bodies & Cities
program european de mobilitate și schimburi artistice
în domeniul dansului contemporan
www.e-motional.eu

A două rundă de rezidențe E-Motional / ArtistNe(s)t

Programul 2012 al proiectului european E-MOTIONAL Bodies & Cities organizat de Fundația Gabriela Tudor este unul extrem de dens în activități și evenimente. Un număr important de artiști români beneficiază de rezidențe de creație în țările partenere ale proiectului, în timp ce artiști străini vor lucra în România, la București și Bacău. Programul internaţional de rezidenţe artistice ArtistNe(s)t a fost iniţiat de Gabriela Tudor în anul 2006 și este continuat în România în parteneriat cu Centrul de Cultură „George Apostu” și  Asociaţia „ArtistNe(s)t” – Reţeaua Centrelor de Rezidenţă pentru Artişti.

Al doilea an al rezidențelor E-Motional / ArtistNe(s)t din România a început cu proiectul artistelor Ana-Maria Costea și Larisa Crunțeanu, aflate în prezent la Bacău pentru o perioadă de lucru de patru săptămîni, ce se va finaliza cu o prezentare informală deschisă publicului în data de 29 mai. În luna iunie, coregrafa cipriotă Marina Poyiadji va lucra pentru două săptămîni la București, în vreme ce în luna septembrie coregrafele Priya Mistry (Marea Britanie) și Ozlem Alkis (Turcia) vor fi în rezidență la București și Bacău, urmînd a-și prezenta proiectele în perioada 28-30 septembrie la Centrul de Cultură „George Apostu” din Bacău în cadrul programului „Microstagiune de dans contemporan”.

Rezidențele artiștilor români în străinătate au fost acordate coregrafei Alexandra Pirici și scenografului Andrei Dinu, care vor beneficia de o rezidență la Limassol (Cipru) în luna iulie, organizată în colaborare cu Dance House Lemesos, și coregrafei Andreea Novac, care va lucra la Dublin (Irlanda) în a doua parte a lunii septembrie, într-o rezidență organizată în parteneriat cu Dance Ireland.

Rezidențele E-Motional sînt oferite pentru o perioadă de patru săptămîni unui coregraf care lucrează alături de un colaborator (dansator, artist vizual, manager etc.) la un proiect nou sau la un proiect deja început, individual sau alături de artişti locali.

E-MOTIONAL Bodies & Cities este un program european de mobilitate, schimburi artistice şi formare profesională în domeniul dansului contemporan, reunind artişti şi manageri din şase ţări europene – România, Cipru, Irlanda, Letonia, Marea Britanie şi Turcia. Iniţiatorul si organizatorul principal al programului E-MOTIONAL este Fundaţia Gabriela Tudor. Proiectul este realizat în colaborare cu Dublin Dance Festival & Dance Ireland (Irlanda), Asociaţia Coregrafilor Profesionişti din Dans (Riga, Letonia), Dance House Lemesos (Limassol, Cipru) şi body > data > space (Londra, Marea Britanie), în calitate de coorganizatori. Parteneri asociaţi sunt ArtistNe(s)t – Reţeaua Centrelor de Rezidenţă pentru Artişti / Centrul de Cultură „George Apostu”  Bacău şi Centrul Naţional al Dansului Bucureşti, Academia Irlandeză de Muzică şi Dans şi Universitatea din Limerick (Irlanda), Teatrul Rialto (Limassol, Cipru) şi CATI – Asociaţia Artiştilor din Dans Contemporan (Istanbul, Turcia).   Contact: Ștefania Ferchedău, coordonator de program | [email protected], 0740 300 124

Proiectul este finanțat de Administrația Fondului Cultural Național, Ministerul Culturii și Patrimoniului Național și Centrul Național al Dansului București.