from: Florica Prevenda
to: Lucian Muntean <[email protected]>
date: Sun, Apr 29, 2012 at 4:12 AM
subject: Cindy Sherman la Galeria Metro Pictures, Chelsea

“Nesansa de a nu putea capta imagini de la retrospectiva Cindy Sherman ce se deruleaza in acest moment la MoMA (nu se permite fotografierea expozitiei), a fost compensata de participarea la vernisajul expozitiei cu cele mai recente lucrari, care a avut loc aseara la galeria Metro Pictures din Chelsea, in prezenta artistei.
Obisnuita cu imaginea artistei, desi deghizata, din lucrarie sale, cu greutate am regasit-o pe Cindy Sherman cea reala, in multimea de vizitatori; o femeie obosita prematur de trecerea anilor, nefardata, oarecare, ce cu greu isi gasea locul printre cei prezenti.

Lucrarile expuse sunt de dimensiuni mari si prezinta un personaj feminin, enigmatic, deghizat, de fiecare data intr-o prezenta feminina ce poarta fizionomia perioadei istorice careia ii apartin hainele pe care le poarta si care provin din istoria unor cunoscute case de moda, personaj proiectat dezolant pe un peisaj care ii accentueaza alienarea si care trimite la pictura de secol XIX.

Dar trecand peste subiect, esta evidenta folosirea noilor tehnologii in conceptia imaginii, manipularea imaginii in Photoshop inclusiv pentru a da impresia de pictura si nu de fotografie.

In ansamblu, atat retrospectiva de la MoMA cat si expozitia de la Metro Pictures Gallery, probeaza traiectoria de anvergura a unui mare artist.”
Florica Prevenda