ArtXpert Fine Art Concept Store – o incursiune in lumea artei si a bijuteriei de autor

ArtXpert – Fine Art Concept Store este o galerie de arta cuprinzand o serie de nume sonore ale artei anilor 50-80 de orientare pop dar si realist socialiste. ArtXpert isi propune sa faca un pact cu publicul provocandu-l sa accepte ca arta realist socialista, privita cu reticenta uneori, are la baza elemente estetice si maestrie artistica incontestabila. O panoplie mare de artisti romani au imbratisat forma de exprimare coordonata de politica statului roman in anii de dupa razboi, la fel au facut si artistii pop americani, pe care nu-i condamna insa nimeni. Invitatia ArtXpert este sa trecem peste ideile preconcepute referitoare la realismul socialist si sa admiram maiestria, calitatea si puterea cu care au lucrat artisti de care nu ne-am dezis, in realitate, niciodata. Litografii, gravure, lucrari originale pot fi analizate chiar prin comparative cu cele ale confratilor americani care in esenta au servit tot o masina propagandistica a carei idelologie era insa diferita de cea de influenta sovietica.

In acest context ArtXpert – Fine Art Concept Store isi asuma un rol nu numai educative dorind sa sublinieze ca, atunci cand vine vorba de arta, urmele trecutului nu art trebui sa lase nici macar cicatriti. Mai presus de toate arta ramane arta, supravietuind politicului. Portofoliu ArtXpert este variat, cuprinzand lucrari ale unor artisti precum Andy Warhol, Roy Lichtenstein, Keith Haring, Shepard Fairey, Jason Crum, Ryan Roback, Salvador Dali, Marc Chagall, Jules Perahim, Vasile Grigore, Traian Filip, Eugene Al Pann, Matei Serban, Cornel Lazia, David Sandu, Marcel Chirnoaga.

ArtXpert Fine Art Concept Store va asteapta din 4 mai, pe strada , Putul lui Zamfir nr. 45, (zona Piata Doroati)Bucuresti. Intrarea este libera. Pentru mai multe detalii, vizitati www.artxpert.ro sau pagina noastra de Facebook.