Fair Trade, Art no. 2

Artiştii contemporani români Radu Belcin, Dragoş Burlacu, Francisc Chiuariu, Lucian Muntean, Flavia Pitiş, Bogdan Rața, Aurel Tar au început să fie cunoscuţi internaţional, iar cotele lor, aşa cum sunt listate pe indexul pieţei româneşti de artă (indexulpieteidearta.ro) și pe cel al pieței internaționale (artprice.com), sunt cuprinse între 1.800 şi 6.500 de euro.

Lucrările de artă prezentate în acest catalog sunt din categoria pieselor de mici dimensiuni, lucrări rare dintre seriile de autor sau care au pregătit într-un fel sau altul lucrările lor importante care i-au făcut cunoscuţi. Prin urmare preţurile sunt încadrabile în două categorii: una cuprinsă între 200 şi 800 de euro şi alta între 800 şi 1.200 de euro.

Genul de lucrări specifice atelierului, zonelor de experiment ori de laborator, de dimensiuni reduse, sunt tranzacţionate în această categorie de preţ „de anticameră”, care nu influenţează cotele consolidate ale artiştilor, însă desigur se acordează în permanenţă cu ele.

Dimensiunile acestor opere de artă le fac să fie mai uşor de transportat și de integrat în orice zonă de expunere iar preţurile acestora le fac atractive din punct de vedere al achiziției dar și al investiției la nivel mic şi mediu.

How to: Fair Trade Art

» Fiecare lucrare este însoţită de următoarele acte: contract de vânzare cumpărare, certificat de autenticitate, fişă tehnică: certificat de evaluare şi expertiză.
» Piesele pot fi rezervate maxim 7 zile la adresa [email protected].
» Conceptul de fair trade art are scopul de a ajuta artiştii din ţările emergente să creeze condiţii mai bune de comercializare şi promovare a sustenabilităţii artei lor.
» Acest catalog a fost printat pe hârtie Xerox, Recycled Sustainable Paper. Fiecare exemplar printat este numerotat. Încurajăm consultarea acestui catalog în format electronic la adresa: www.cosminnasui.com/publications