Dacă ai vârsta cuprinsă între 18 şi 25 de ani şi doreşti o altfel de educaţie te poţi înscrie la programul Leaders Education până în dată de 3 Mai 2012 pentru ediţia din primăvara a programului ce se desfăşoară în Universitatea de Medicină şi Farmacie “Carol Davila”. Participarea se realizează pe bază de selecţie.
Fiecare sesiune de training este organizată în jurul unui concept distinct, care să contribuie la dezvoltarea tinerilor şi la formarea lor ca viitor lideri ai României. Programul aduce, pe lângă informaţiile teoretice oferite într-o manieră profesionistă, şi o latură practică în care lideri romani din diverse arii de activitate (cultură, afaceri, medicină), le prezintă studenţilor modul în care au reuşit să creeze echipe, să facă performanţă, să inspire oameni sau să aducă progresul.
LEADERS Education este un program dezvoltat de Fundaţia LEADERS – www.leaders.ro cu sprijinul Pfizer, Ascendis, PrintMag, CLB, BenQ, MedLife, Flanco, Publică, SmartExperience, ACCA, Expo911, Hostway.

 Construirea echipei, regulă subînţeleasă pentru succes
Inevitabil suntem parte a unei echipe. La facultate sau la serviciu, cu prietenii sau cu familia formăm un grup condus de un lider formal sau informal care precum antrenorul unei echipe sportive setează strategia după care va juca echipă. Formulă magică a succesului nu o putem găsi de unul singur, după cum nici nu putem munci numai individual. Să înţelegi cum funcţionează oamenii şi ce aşteaptă unul de la celălalt este un proces complex care poate fi interesant şi foarte productiv dacă echipa din care faci parte are aceleaşi obiective ca şi tine.
Munca în echipa ajuta la rezolvarea problemelor prin diversitatea opiniilor indivizilor, ajuta la construirea sentimentului de apartenenţa la grupul respectiv. Tot prin munca în echipa este stimulată şi comunicarea eficienta dar şi reducerea neclarităţilor dintre diferitele departamente sau sectoare de muncă. Productivitatea este şi ea influenţată de echipa prin încurajarea unei atmosfere de cooperare. Soluţiile care vor fi implementate vor fi mereu suma unor idei îndelung analizate de toţi cei din echipă.
Construirea şi cunoaşterea echipei
În cadrul echipei fiecare membru îşi va identifica un anumit rol, conştient sau subconştient. Pornind de la cele mai des întâlnite caracteristici de personalitate s-au identificat patru  profiluri ale indivizilor care se pot regăsi în cadrul unei echipe: dominatorul, influentul, echilibratul, loialul. Fiecărui tip de personalitate îi corespund anumite caracteristici de care liderul echipei trebuie să ţină cont atunci când împarte sarcini sau delega responsabilitatea. Dominatorului va trebui să-i acorde recunoaştere, influentului încredere, echilibratului va trebui să-i comunice informaţii amănunţite despre sarcini iar loialului siguranţă muncii pe care o are de efectuat.
Motivarea
Motivarea echipei este următorul pas important după construirea şi cunoaşterea echipei. Preluând concepţia despre motivare din cartea lui Lee Iacocca, fost Preşedinte al Ford Motors, aceasta nu este nici mai mult, nici mai puţin decât secretul atingerii tuturor obiectivelor propuse. Liderul trebuie să fie cel care inspiră echipa, acesta trebuie să fie competent şi inovator astfel încât coechipierii să poată avea sursa inspiraţiei chiar în persoană care îi conduce. Lee Iacocca setează ca regulă a succesului motivarea echipei, leadershipul fiind nimic altceva decât motivarea altor oameni. Indiferent de zona în care activează un lider acesta trebuie să admită că regulă esenţială pentru atingerea obiectivelor motivarea echipei.
Delegarea
Delegarea  este şi ea o parte importantă în atingerea succesului atunci când lucrurile pot  fi făcute la fel de bine sau chiar mai bine de un alt membru al echipei. Un lider autentic trebuie să cunoască foarte bine fiecare coechipier  astfel încât să poate avea suficientă încredere să desemneze una sau două persoane care să efectueze o sarcină chiar mai bine decât el însuşi. Delegarea este  un proces esenţial atât pentru lider, cât şi pentru colegii acestuia, presupune încredere, flexibilitate şi implicare din partea ambelor părţi.  
Construirea unei echipe de succes presupune multă implicare şi integritate din partea tuturor membrilor acesteia. Rolul cel mai important în parcurgerea cu succes a fiecărei etape pentru a finaliza construcţia echipei revenindu-i liderului echipei. Cunoaşterea şi construirea echipei reprezintă primul pas către performanta şi calitate iar urmat de  motivare şi delegare constituie cadrul optim în care poate fi adus succesul.
Informaţiile de mai sus sunt dezvoltate prin trainiguri şi sesiuni cu lideri recunoscuţi în cadrul programului pentru studenţi LEADERS Education.