Descoperă-ţi Alter Ego la Readers Café

În luna în care natura îşi arată din nou verdele natural, Readers Café ne provoacă să scoatem şi noi la iveală alter ego-ul, visele ascunse şi dorinţele reprimate. Începând cu 23 martie, timp de o lună, aici va fi găzduită expoziţia de grafică Alter Ego, semnată de Marian Simon.

Cele 45 de lucrări suprarealiste transpun vizual construcţii grafice care au la bază teme onirice. Visul, ca filtru şi sursă de purificare a subconştientului reprimat, ne dezvăluie aspecte ale personalităţii noastre pe care nu le cunoaştem sau pe care refuzăm să le acceptăm. Ghid prin incursiunea onirică este bufonul – singura entitate care dispune de libertatea spirituală de a-şi lua în derâdere chiar şi propriul rege. Bufonul se înfăţişează prin intermediul măştilor pe care le poartă.

„Visul în speţă nu are nevoie să fie decodificat sau înţeles raţional, ci pur şi simplu simţit, pentru că esenţa sa este subconştientul, alter ego-ul nostru emoţional care nu este trecut prin cenzura conştiinţei – conştiinţă care ne-a adus în pragul autodistrugerii noastre ca fiinţă. Trăind eminamente raţional, simt nevoia să mă purific vizual cu subconştient necenzurat. Aşa că las privitorul să se dezlănţuie şi să-şi creeze propriile divagaţii estetice faţă de temele suprarealiste pe care le ofer”, mărturiseşte Marian Simon.

Ca şi în cazul altor demersuri plastice, lucrările sale nu au titluri, instigând astfel privitorul să caute metafore şi sensuri, chiar mai presus de cele imaginate de artist. Marian Simon admite că nu îşi doreşte să îngrădească simţirile şi imaginaţia prin nominalizarea creaţiilor sale.

Alter Ego este o expoziţie care intrigă şi instigă la interpretare. Lucrările suprarealiste ale lui Marian Simon cer ore întregi de introspecţie şi decodificare şi te determină să-ţi pui întrebări despre tine însuţi. Nouă ne-au plăcut foarte mult lucrările şi sper ca toţi cei care ne trec pragul să le aprecieze la fel de mult”, spune Liliana Ghiţău, Managing Partner Readers Café.

„Îi aşteptăm la Readers Café pe 23 martie, începând cu ora 19.00, pe toţi cei interesaţi de arta suprarealistă. Pentru schimburi de idei şi interpretări, artistul va sta la dispoziţia tuturor celor prezenţi la vernisaj”, declară Cristina Nicolaescu, Managing Partner Readers Café.

Alături de lucrările lui Marian Simon, toţi cei prezenţi la vernisajul expoziţiei Alter Ego de la Readers Cafe se vor putea bucura şi de Psychenaturadatura & Calea Lactee – un proiect muzical iniţiat de Călin Torsan (Kranke) şi Liviu Stoianovici (Sasha). Muzica pe care aceştia ne-o propun reprezintă un amestec eclectic de sonorităţi dense şi hipnotice, care te pot trimite într-o stare de meditaţie profundă cu acces direct într-un oniric suprarealist. Ambientul muzical va fi astfel chiar o decodare auditivă a simbolurilor plastice reprezentate în expoziţia de grafică.

Marian Simon este grafician suprarealist, format la şcoala marelui grafician Marcel Chirnoagă. De-a lungul vieţii sale profesionale, a lucrat pentru mai multe companii importante, ca art director sau graphic designer, iar în prezent este Creative Director la Adevărul Holding. Începând cu 1997 a început să îşi expună lucrările personale în mai multe galerii din România şi de peste hotare (Praga, Barcelona).

***

Pentru mai multe detalii despre Readers Café · Bistro · Lounge:

Roxana Dibă

0740 021 275

[email protected]