Mai sunt doar cateva zile pana la terminarea inscrierilor pentru editia a II-a a Bienalei Internationale de Grafica – Contemplatii Grafice

 

Prima editie a Bienalei a fost initiata in 2010 de catre organizatori, Consiliu Judetean Harghita, Consiliul Judetean Covasna, Centrul Cultural si de Arte Lazarea si Centrul de Cultura al Judeţului Covasna cu scopul de a promova si de a sprijini grafica contemporana si grafica din regiunea noastra, precum si de a oferi posibilitatea artistilor plastici de a se prezenta in fata publicului larg. Faptul ca la prima editie au fost trimise in total 693 lucrari de catre 283 artisti plastici din 11 tari arata necesitatea unui astfel de eveniment artistic in regiune.

 

In 2012, urmand traditia, cele doua consilii judetene impreuna cu centrele culturale din judetele Harghita si Covasna s-au ocupat din nou de organizarea Bienalei Internationale de Grafica. Editia a doua revine cu o serie de noutati, dintre care cea mai importanta fiind ca in 2012 aplicatiile trebuie depuse online prin timiterea reproductiilor digitale ale lucrarilor. Bienala Internationala de Grafica – Editia a II-a are doua sectiuni principale: grafica traditionala si grafica experimentala. In categoria de grafica traditionala se poate aplica cu lucrari realizate prin tehnici traditionale de imprimare, prin procedeul tiparului inalt, adanc si al celui plan (xilogravura, linogravura, aquaforte, aquatinta, mezzotinta, litografie, serigrafie, etc.). La categoria de grafica experimentala pot fi trimise creatii grafice realizate prin cele mai noi solutii si tehnici de imprimare, cu caracter experimental/inovator (C-print, electrografica, fotolitografie etc.). Nu se admit desene, desen pastel, aquarela etc. Se admit doar lucrari realizate in ultimii 5 ani. La Bienala pot participa artisti plastici din Romania sau din straintate, precum si studenti de la universitatile de arta romanesti sau straine.

 

Inscrierile pentru faza preliminara se pot face prin completarea si trimiterea fisei de inscriere, precum si a pozelor digitale (extensie *.tiff sau *.jpg, rezoluție 300 dpi) ale max. trei lucrari/categorie pana in data de 20 martie 2012, ora 12:00 la adresa de email [email protected] sau [email protected]. Fisa de inscriere, precum si alte informatii utile pot fi gasite pe pagina web al Bienalei: www.grafikaiszemle.ro/ro.

 

Premiul cel mare al Bienalei este oferit si de aceasta data de firma Vegyépszer Zrt. si este in valoare de 2.000 Euro, iar judetele Harghita, Covasna si Mures ofera si ei cate un premiu in valoare de 1.000 Euro. Bienala este organizata sub patronajul Ministrului Culturii şi Patrimoniului Naţional, Kelemen Hunor.