UPDATE 012

Adrian Sandu
29 februarie – 13 martie 2012
Comentator de artă: Dan Mircea Cipariu
Coordonator Atelier 030202: Mihai Zgondoiu
Vernisaj: miercuri 29 februarie 2012, ora 19.00, ATELIER 030202 (Sala Nouă TC), str. Sfânta Vineri nr. 11, Bucureşti
Invitat special: Augustin Pop – Jazz Vibes
UPDATE 012
“Suntem tot mai mult sub dictatura vizualului, cu oglinzile ei seducătoare ca nişte planete ce pot aduce şi frumosul, şi urâtul, şi lumina, şi întunericul. O lume în devălmăşie care caută să găsească Particula lui Dumnezeu pentru a transforma ştiinţa într-un eveniment escatologic şi chiar într-o ultimă religie. Această lume a numerelor mari şi a consumului nelimitat este pusă sub lupă de o mână sigură de desenator al improvizaţiei, de creator care ştie că totul se actualizează până la punctul zero al informaţiei şi al trăirii. Adrian Sandu îşi alege tehnici care reprezintă cel mai mult conceptul de update: colajul, insertul, discursul vizual tranzitiv. El are intuiţia să vadă lumea într-o perpetuă actualizare, dependentă de mijloacele pe care le foloseşte şi care, în cele din urmă, provoacă dictaturi materiale şi sociale, dar şi maladii ale spiritului. Universul său urban devine o matrice a actualizării omului, cu cifre sau informaţii, cu dezvoltări ce conduc la degradarea umanităţii. E un univers hedonist, în linii naive eliberate de canon şi constrângeri, cu tuşe pregnante, expresioniste, o ţesătură a haosului din Interior care are conştiinţa fragilităţii şi a neputinţei de a opri Actualizarea!
Expoziţia lui Adrian Sandu, UPDATE 012, este un eveniment artistic despre mărirea şi decăderea omenescului în zodia Actualizării!”
Dan Mircea Cipariu
Organizator: ATELIER 030202
Parteneri:Teatrul de Comedie, Clubul UNESCO-Adolescenţii, Asociaţia Euro CulturArt
Partener strategic: Clinica de Stomatologie “Dr. Radu Călin Georgescu”
Parteneri media: Agentiadecarte.ro, Radio România Cultural, TATAIA, Cultura, ArtClue, Modernism.ro, Zile şi Nopţi, veiozaarte.ro, revista ARTA, Zeppelin