TEATRUL NAŢIONAL BUCUREŞTI

Stagiunea 2011-2012

Se reia spectacolul TOŢI FIII MEI de Arthur Miller

–   Compromis cu propriul destin   –

Joi 15 martie 2012, de la ora 19.00, la Sala Mare a Teatrului Naţional din Bucureşti se reia un spectacol care s-a jucat cu mare succes de public de-a lungul a două stagiuni și peste 50 de reprezentaţii. TOŢI FIII MEI este piesa care l-a propulsat pe Arthur Miller în atenţia publicului american şi a criticii, şi i-a adus autorului primul premiu Tony din cariera sa. Inspirată dintr-un fapt real preluat din paginile unui ziar, tulburător de actuala dramă americană aduce în prim plan povestea unui mare industriaş care a făcut avere imediat după cel de-al doilea război mondial, călcând peste cadavre din cauza unei pripite decizii.

În casa Keller vina, culpabilizarea, durerea, moartea, regretul şi moralitatea unor alegeri sunt probleme la ordinea zilei. Eternul conflict între generaţii degenerează într-o discuţie gravă, despre averile suspect dobândite şi despre chinuitoare probleme de conştiinţă. „Veritabil eveniment teatral”, „teatru de autentică trăire”, spectacolul pus în scenă de Ion Caramitru „este arhitecturat fără fisură, fluent, cu noduri dramatice ca la carte şi o ţinută intelectuală demnă de discuţia pe care o iniţiază”, scrie critica de specialitate, „iar actorii transmit în nuanţe fine trăirile contradictorii ale personajelor”. În distribuţie: Victor Rebengiuc, Sanda Toma, Dragoş Stemate, Dorin Andone, Costina Ciuciulică, Irina Cojar, Vivian Alivizache-Victoria Dicu, Ioan Andrei-Ionescu, Gavril Pătru.

Vă invităm să vedeţi primele spectacole din actuala stagiunie, programate consecutiv, în data de 15, respectiv 16 martie, de la ora 19.00.