Fosta tipografie Energiea se redeschide sub forma unui pub neconvenţional de cultură urbană, Energiea provoked by Grolsch.  Sâmbătă, 3 martie 2012, vino să descoperi un altfel de pub, un butic cultural-artistic urban care păstrează inconfundabilul stil Grolsch.

Energiea este în egală măsură pub și hub urban, un loc unde vei putea testa o bucătărie contemporană sănătoasă, te vei putea întâlni la o bere cu prietenii, dar și cu cei mai activi artiști și performeri, fie ei DJ, artiști plastici, artizani, scriitori sau muzicieni. În cel mai pur spirit experimentalist Grolsch, Energiea provoacă și te invită la joacă, zi de zi și noapte de noapte în fiecare week-end.

Odată ce ajungi aici fără să vrei vei retrăi istoria de altădată şi vei face o incursiune în secolul trecut, pe vremea renumitei tipografii. Interiorul rămâne astfel fidel atât finisajelor, cât și funcționalității din epocă, în spaţiu regăsindu-se prese şi utilaje tipografice vintage. Memoria locului este păstrată în cel mai mic detaliu de arhitectul Corvin Cristian, care cu ingeniozitate a readus la viaţă un univers uitat, al literelor şi povestirilor de odinioară.

Energiea Pub te invită să iei pulsul cuvintelor, să savurezi momente de artă grafică şi să dansezi pe ritmuri muzicale retroelectro!

Te aşteptăm sâmbătă, începând cu ora 15:00 să savurezi pâinea şi sosurile pregătite special de Energiea. Te învățăm să prepari în jumătate de oră o pâine irlandeză şi să  deprinzi arta sosurilor care nu cer nici foc, nici făină. Susţinut de Spic & Bob (www.spicsibob.ro) în colaborare cu Incubator 107. De la ora 17:00 te aşteptăm cu un atelier de Printuri ca pe timpuri – o inițiere în lumea începuturilor advertorialului, în peniță și tuș. Fii alături de noi şi inspiră-te pentru a realiza propriul print sau anunţ de ziar!

Mai mult, printre ateliere te poţi delecta cu demonstraţii de artă grafică şi teatrală. La apus, creativitatea iese la iveală, decorurile se schimbă pentru a face loc unui spectacol de improvizaţie, alături de cei de la Teatru Forum. Te aşteaptă o mulţime de surprize, printre care şi o sesiune de artă grafică, lucrări autentice de typography art ce prind viaţă prin condeiul graficianului Daniel Rădulescu.

Experienţa Energiea Pub provoked by Grolsch nu poate fi completă fără Moonlight Breakfast, revelația retroelectro din România anului 2011, cu proiecții marca Les Ateliers Nomad. În plus, Fanas vine cu un uimitor MPC live set şi Bully va încheia seara cu ritmurile lui funky.

Enough talking, ne găseşti pe Brezoianu nr. 4,  București începând de sâmbătă 3 martie.