Ascultați o bucățică din ISON ELECTRON #2, pusă la dispoziție cu drag de la Sasha.

———————-

ISON ELECTRON #2 vă invită să ascultați în direct, pe internet sau chiar la radio Groove On – Liveni 4, București- partea a doua a seriei de muzică experimentală Ison Electron. Duminică 5 februarie, 20h.

O tehnică relativ recentă în muzica electronică, numită în engleză ”no-input” sau ”0 input mixer” (nume aproape potrivit, dată fiind prezența unui ”input”, chiar dacă nu extern), constă în folosirea mixerului audio ca unic generator de semnal sonor (în limba română vom prefera să vorbim simplu, despre mixer).
Destul de puțin cunoscută și documentată, această tehnică permite crearea de sunete fără surse externe, oscilațiile fiind create în circuit închis – prin conectarea ieșirilor audio la intrările mixerului.


Rară în spațiul românesc, apropierea de mixer în acest mod este încă în stadiul de cercetare subterană. După experimente în grup restrâns, particulare dar și publice, tehnica aceasta este adusă în discuție și promovată pe o scară mai largă prin seria Ison Electron începută anul acesta de Sașa-Liviu Stoianovici (mixere, efecte) la radioul Groove On, (duminica aceasta, în cadrul emisiunii Inner Groove, 20h).

Sașa-Liviu Stoianovici este artist vizual și interpret la instrumente acustice și electronice; a expus și concertat în Germania, Olanda, Ungaria, Marea Britanie, Franța, SUA. Este membru al colectivului muzical NU & APA NEAGRĂ.

http://sasha-liviu-stoianovici.blogspot.com/2012/02/ison-electron.html
http://grooveon.ro/