La invitatia organizatorilor Bienalei de la Venetia, Romania participa, in premiera, la organizarea „Carnavalului International al Copiilor – editia a treia”, eveniment dedicat publicului tanar care se desfasoara in perioada 11-21 februarie 2012.

Pornind de la tema generala propusa de organizatori pentru prezenta editie, „Povesti si ganduri”, proiectul Romaniei se intituleaza “Povestea animalelor”. Pentru realizarea acestuia, Institutul Roman de Cultura si Cercetare Umanistica de la Venetia si Institutul Cultural Roman din Bucuresti colaboreaza cu Anaid Art Gallery si Global Mindscape (Bucuresti), precum si cu Australians Studying Abroad (Melbourne).

Proiectul implica doua sectiuni care se impletesc si dialogheaza pentru a oferi o experienta de neuitat vizitatorilor de toate varstele. Componenta principala este expozitia intitulata „Lighioane si Supralighioane”, alcatuita dintr-o serie de lucrari realizate de Grupul artistic Soap Art Kollectiv (Raluca Arnautu & Suzana Dan). Expozitia valorifica bogatia culturii contemporane romanesti prin prezentarea unor lucrari artistice inedite, o colectie de animale confectionate din materiale textile. Expozitia beneficiaza de activitati educative si ateliere de creatie dedicate copiilor cu varste intre 6 si 14 ani, reunite sub titlul „Povestea animalelor”.