Austrian Hours @ Green Hours, a treia ediție

26 ianuarie – 22 martie 2012

Program:

26 ianuarie
PichlerBros.
Gemenii Matthias și Andreas Pichler, cunoscuți de mai mult timp în lumea jazz-ului austriac au decis în sfârșit să concerteze singuri. Sub numele PichlerBros. își prezintă compozițiile proprii pentru voce, contrabas, percuție și banjo. Simțul ritmic deosebit de care dau dovadă, se potrivește perfect cu melodiile plăcute care împrumută elemente din curentul pop, talentul lor improvizatoric conferind fiecărei piese un caracter personal. Ei au mai concertat în cadrul AustrianHours @ Green Hours alături de ghitaristul Wolfgang Muthspiel în 2011.
9 februarie
Talltones

Inspirați de idolii lor Kurt Weill, Jimi Hendrix și Tom Waits, Primus Sitter (ghitară), Richie Klammer (voce, trompetă) și Stefan Gferrer (contrabas) s-au decis în anul 2006 să înființeze această formație. Cei trei muzicieni, care colaborează și în alte grupuri, ne invită în această formulă la o plimbare destinsă cu inflexiuni de pop prin lumea plină de surprize a jazz-ului.
www.talltones.net
http://www.myspace.com/matthiaspichler
23 februarie
Klaus Paier& Asia Valcic–A deux

Acordeonistul și compozitorul austriac Klaus Paier împreună cu violoncelista AsjaValcic originară din Croația ne prezintă Eurojazz la cel mai înalt nivel. Compozițiile lui Paier demonstrează atât măiestria sa în acest domeniu cât și virtuozitatea de care atât el, cât și AsjaValcic-dau dovadă ca instrumentaliști. Programul reușește să încânte prin muzicalitatea compozițiilor, din care nu lipsesc influențe clare din tangoul argentinian, modern jazz dar nici accentele clasice. Tehnica excelentă a celor doi soliști, de care aceștia au dat dovadă și în colaborările cu nume de prim rang din lumea jazz-ului dar și a muzicii clasice, se îmbină perfect cu sunetul cald dar ferm al violoncelului și cu caracterul vioi al acordeonului, rezultatul fiind o aventură muzicală unică.
http://www.klaus-paier.com/paiervalcic.htm

8 martie
MG3 Martin Gasselsberger Trio

Pianistul Martin Gasselsberger a fost desemnat de către revista „Concerto” drept artistul austriac de jazz al anului 2010. Această distincție se datorează în deosebită măsură și activității sale din acest trio. Alături de Roland Kramer (contrabas) și Gerald Endstrasser (percuție) ne prezintă un program caracterizat pe de o parte de un sound serenși destins pe de altă parte de un înalt grad de improvizație, impresionant prin acuratețe și inventivitate. Dialogul muzical dintre cei trei muzicieni variază de la concert la concert, promițând un recital imprevizibil și exploziv.
http://www.gasselsberger.com/
15 martie
Quadrat:sch

ChristofDienz (țiteră), Barbara Romen (țambal), Gunter Schneider (ghitară) și Alexandra Dienz (contrabas) ne oferă o incursiune inedită întrununivers sonor cu totualaparte. În lumea Alpilor cvartetul format din țambal, țiteră, ghitară și contrabas este cunoscut din secolul 18 și era preferat pentru muzica mai liniștită pe care nu se dansa. Quadrat:schse folosesc de sunetul delicat al instrumentelor tradiționale pe care le redescoperă conform gustului propriu. Accentele avangardiste completate de idei împrumutate din muzica clasică și cea populară precum și gradul ridicat de improvizație sunt garanții ale unui deliciu muzical deosebit.
http://www.dienz.at/quadratsch.html

Preț bilet :
15 ron in avans
20 ron in ziua evenimentului

Rezervari la :

Green Hours
Calea Victoriei, nr. 120
010093, sector 1, Bucuresti
+40 0788 452 485
Luni – vineri – 11.00 – 18.00
[email protected]

Un proiect Forumul Cultural Austriac