Anaid Art Gallery – prezintă „Lost and Found”

Artişti: Aitch & Saddo, Matei Arnăutu, Blisi, Suzana Dan, Alexandru Potecă, Raluka, Tara (von Neudorf), Mihaela Zvîncă

Joi, 24 noiembrie 2011, ora 19:30 va avea loc la ANAID ART GALLERY vernisajul expoziţiei „Lost and found” în cadrul căreia participă artiştii: Aitch & Saddo, Matei Arnăutu, Blisi, Suzana Dan, Alexandru Potecă, Raluka, Tara (von Neudorf), Mihaela Zvîncă, curator Diana Dochia. Publicul amator de artă contemporană va putea viziona expoziţia în perioada 24 noiembrie 2011 – 31 ianuarie 2012.

Expoziţia „Lost and Found” reprezintă o întrepătrundere de instalaţii gândite şi concepute de cei opt artişti cu scopul de a redescoperi şi re-funcţionaliza obiecte găsite. „Lost and found” nu este o expoziţie ce jonglează cu noţiunea de ready made şi de re-contextualizare a unor obiecte obişnuite ce devin obiecte de artă în spaţiul sacru al galeriei de tip „white cube”. „Lost and found” este despre obiecte care comunică stări, sentimente, dorinţe, nostalgii. Este despre acel sentiment pe care cu toţii îl avem când în podul bunicii sau într-o cutie uitată descoperim lucruri, obiecte care la un moment dat au reprezentat ceva pentru fiecare dintre noi. Fie că este vorba de o păpuşa, o bijuterie, o piuliţă, o căsuţă, o pernă, o lampă, o statuetă etc.

Cei opt artişti creează opt instalaţii inter-dependente în cadrul expoziţiei.

Aitch & Saddo vor face împreună o instalaţie de mari dimensiuni prin alăturarea, ca într-un joc puzzle, de obiecte mici abstracte de diferite forme şi culori, rezultând din această întrepătrundere un personaj de mari dimensiuni.

Blisi va gândi o instalaţie ce face trimitere la cele trei religii: budistă, hindusă şi creştină.

Suzana Dan va colora peisajul cu o serie de căsuţe pictate ce amintesc de copilăria fericită şi de turtă dulce.

Alexandru Potecă colecţionează obiecte din „epoca de aur” a României pe care le aureşte creând senzaţia unui moment îngheţat în timp.

Raluka îşi auto-fotografiază instalaţiile din obiecte obişnuite şi le printează pe suprafeţe textile în cadrul unui grafism extrem de fin şi de bine controlat. Alături de ea, lămpile lui Matei Arnăutu gândite din reconvertirea de plăcuţe de calculator, cutii poştale vechi sau coşuri de răchită creează grafisme luminoase ce potenţează spaţiul expoziţional.

Tara (von Neudorf) culege din „jungla transilvană” oase de animale, lemne vechi, fiare, piuliţe, pe care le converteşte în sfeşnice, brăţări, mici instalaţii ce descriu o lume apusă şi fără scăpare.

Mihaela Zvîncă utilizează simboluri ce fac trimitere la cărţile de tarot, la personaje de basm şi de legendă folosind tehnica fragmentului şi pe ce a „citaţionismului” postmodern în cadrul unor bijuterii.

Anaid Art Gallery vă invită să faceţi o incursiune în arta contemporană de luni până vineri între orele 11:00 – 19:00, sâmbăta între orele 10:00 – 18:00.

Curator: Diana Dochia