Cu Simion Buia, fotograf (www.simionbuia.ro)

Organizator: Academia de fotografie

Inscrieri: http://simionbuia.ro/workshops/inscrieri
Cost: 200 Lei
Durata: 4 ore, intre h. 18-22
Cand: luni, 21 noiembrie
Unde: Bucuresti, Studio Fotograf – str. Luterana Nr. 5
Contact: 0763 654 920

Cel mai fascinant gen fotografic este portretul uman. Expresia, iluminarea, starea psihica, comunicarea cu clientul, unghiul de fotografiere, tehnica utilizata, modul de abordare si editarea sunt elemente esentiale ale unui portret reusit.

Exista multe “retete sigure” care asteapta sa fie puse in practica. Unele dintre ele sunt prezentate in acest atelier de fotograful Simion Buia, care a studiat estetica fotografiei la Kunstakademie Düsseldorf.

Cursul se adreseaza fotografilor interesati de tehnica si abordarea necesara realizarii portretelor in conditii de studio, de locatie, la evenimente, nunti, pentru firme, birouri de avocatura, artisti, copii si fashion. Dar nu numai.

Agenda:

Partea 1:
– fatetele portretului fotografic: portretul clasic, functional, inscenat, emotiv, dinamic, artistic
– tehnica utilizata: aparat foto, obiective, setari, fundal, lumini
– “retete” recomandate pentru studio si locatie
– sistemul de iluminare: blitzul de pe aparat, blitzul extern, lumina de studio portabila, generatoare de lumina
– beauty disch, softbox, umbrela translucida, argintie si aurie – demonstratii de utilizare
– fiecarui participant ii va poza fotomodelul prezent, imaginile pot fi utilizate in portofoliul personal
– va invitam cu DSRL propriu sau cel prezent la workshop

Partea 2:
– intrebari si raspunsuri in rezolvarea diferitelor situatii fotografice.

Despre trainer:
Simion Buia a absolvit Kunstakademie Dusseldorf, sectia Estetica Fotografiei, specializarea portret, clasa Thomas Ruff si a facut un Master la DTP Akademie Dusseldorf. Colaboreaza cu agentii de stock din Germania pe tema Fashion si Travel, iar fotografiile sale de la Fashion Week din Milano, Paris si Londra au fost publicate de numeroase reviste din Germania. Jurnalist in domeniul fotografic si al artelor vizuale, publica periodic in www.fotomagazin.ro, revista online de fotografie. In Romania, ca lector, a instruit peste 450 de fotografi amatori si profesionisti in domeniul artei si tehnicii fotografice. Din 2008, Simion Buia este fotograful actorilor, portretele a 50 de actori romani celebri realizate de el fiind expuse in cadrul proiectului “Actorii si fotograful”, [remiat de Gala Societatii Civile in 2010.