vernisaj : miercuri 16 nov ora 18:00

acest proiect a pornit dintr-o aprofundare personală a societății în care trăim. plecând de la dezgust, revoltă, indignare iar ulterior detașare și indiferență, societatea a reușit într-un final să-mi mai stârnească o trăire: a ajuns să mă amuze. multifunctional culture este o critică hazlie (și interactivă) la adresa acesteia. printr-o înșiruire de propuneri de la updatarewikipedia, facebook live, exemple clare ale evoluției umane, până la picturi multifuncționale și alte lucruri utile, voi încerca să vă transport în universul acestei veselii.
voi rezuma fiecare serie de lucrări, dar în expoziție veți găsi totul descris detaliat și inclusiv instrucțiuni de folosire. (dacă orice vedem și implicit cumpărăm este însoțit de manual tehnic, de ce arta ar rămâne mai prejos, descifrabilă și pe înțelesul tuturor).

propunere #1 – picturi multifuncționale: trăim într-o lume în care tot (ce se consumă) a pornit de la 2 in 1, 3 in 1… și a ajuns multifuncțional. nu ne mai putem permite să avem un obiect pentru fiecare doleanță. așa cum un telefon, care inițial avea rolul de a prelua și efectua apeluri, a ajuns să aibă numeroase funcții colaterale (aparat foto, busolă, gps și alte lucruri utile) care ulterior au ajuns indispensabile. pentru că astăzi să ai un mobil care nu îndeplinește aceste funcții e uncool… așa și pictura trebuie să se updateze. ar putea fi procesul invers al ready-made-ului. dacă un obiect poate deveni artă atunci și viceversa.

propunere #2 – facebook și cultura în viteză: dacă nu aveți facebook la domiciliu îl puteti descoperi live în sala 2 alături de lucian rad (actor). dacă aveți… va fi ca o zi normală.

propunere #3 – în caz de urgență sparge geamul: tinerii din ziua de azi au o ofertă atât de vastă pentru a-și pierde vremea – consolă de jocuri, consolă de jocuri portabilă, consolă de jocuri portabilă cu wi-fi, calculator cu jocuri (și alte lucruri utile), telefon mobil cu jocuri (și alte lucruri utile) ipod etc… când să mai aibă timp să mai fie și creativi?

altele: portret la cerere, despre critici bla, arta vă face (să vă vedeți) frumoși, vă îmbogățește și alte slogane… dar asta veți vedea la fața locului.