Galeria Art Yourself are deosebita plăcere să vă invite sâmbătă, 12 noiembrie 2011, la vernisajul primei expoziții personale a artistei Andra Vișan.

Expoziția va rămâne deschisă până în data de 10 decembrie 2011 și poate fi vizitată de marți până sâmbătă, între orele 11:00 și 19:00, la sediul galeriei (str. Nicolae Ionescu nr. 11, Sector 1, București).

Într-un actual dominat de site-urile de socializare, momentele de intimitate au devenit din ce în ce mai rare. În aparență, oamenii caută mai mult să se deschidă catre cercurile lor de prieteni (reali ori virtuali) decât să se închidă într-o lume a lor sau a cuplului. În esențâ însă, lucrurile stau diametral opus: comunicarea publică este, de cele mai multe ori, auto-cenzurată și lipsită de profunzime. Momentele de intimitate au fost potențate însă prin chiar intruziunea cotidianului în personal. Sau, mai precis, prin încercarea invidivului de a preveni acest lucru.

inTImiTATE, seria de fotografie pe care ne-o propune Andra Vișan, tratează tocmai acest subiect, dintr-o perspectivă dublă: individul în momentele de singurătate (fie ca este bărbat sau femeie) și individul în momentele de cuplu. Fotografiile, alb negru, vorbesc sincer despre acele clipe ale zilei când, departe de mediul extern, ne oprim din activitate și ne concentrăm doar asupra noastră și a persoanei iubite. Versurile, care însoțesc fiecare imagine în parte, dau fiecărui cadru o însemnătate deosebită, individualizându-l până la anularea ideii de serie.

(Dragoș Farmazon, Director Art Yourself Gallery)

Cât de greu e să cunoşti un om cu adevărat? Cine mai are curajul să fie el însuşi? Purtăm zilnic o mască, sau chiar mai multe, în funcţie de numărul diferit de persoane cu care interacţionăm. Ajungem să ne pierdem de noi înşine datorită tuturor “normelor” impuse de societate, despre ce e normal sau corect. Dar la urma urmei, aşa cum fiecare om are adevărul lui, aşa şi pentru fiecare om, normalul este ceva diferit.

Omul a ajuns să fie el însuşi numai în intimitatea sa, sau, în cel mai fericit caz, în prezenţa anumitor persoane. În momentele sale de singurătate, omul renunţă la orice tip de barieră, orice tip de mască. E “gol”. E aşa cum trebuie să fie. Prin aceste 3 personaje, Ti (El), Ta (Ea) şi Te (El şi Ea), am ales să vorbesc despre acele momente sincere petrecute departe de ochii plini de prejudecăţi ai societăţii. Versurile ce însoţesc fotografiile cât şi jocul cu aceste personaje fictive, oferă o privire pe furiş asupra intimităţii mele, a unor emoţii trăite de mine, intr-un profil ludic. De ce aleg să mă expun astfel? Pentru că altfel nu ştiu cum. Şi pentru că omului nu ar trebui să-i fie frică să se arate aşa cum este. (Andra Vișan)