Proiect: Post Humanism

Organizatori: V-Art Gallery Moscova, Năsui Colecție privată&Galerie

Artiști:  Francisc Chiuariu, Cătălin Petrișor, Ana Maria Micu, Bogdan Rața

Curator: Cosmin Năsui

 

21 octombrie –30 decembrie, 2011

Vernisaj: 21 octombrie, 19.00

 

Locație: V-Art Gallery, Moscova
Adresa:  Dmitrovsky lane., 7
Telefon: +7 985 920 88 51
Email: [email protected]

 

de la stanga la dreapta: Bogdan Rata, artist, Cosmin Nasui, curator, Joseph Backstein, comisar al Bienalei de arta contemporana Moscova, director al Institutului de Arta Contemporana Moscova, membru al Academiei Ruse, Francisc Chiuariu, artist

In ultima vreme din ce în ce mai mulți oameni au devenit interesați în arta contemporană est europeană. Și acest lucru este de înțeles: nu cu mult timp înainte aceleași lucruri care au schimbat regimul politic din aceste țări au dat artiștilor o gură de aer proaspăt: aceștia sunt deschiși la tot ce e nou și nu se tem de experiment, nu se agață de dogme. Expoziția Post Umanism găzduită și promovată de V-Art Gallery din Moscova, în parteneriat cu Năsui Colecție privată&Galerie, prezintă patru artiști români: Cătălin Petrișor, Ana Maria Micu, Bogdan Rața, Francisc Chiuariu, care nu se tem să ne dezvăluie abordări ne-triviale ale artei contemporane.

Salturile tehnologice ultrarapide conduc către evenimente imposibil de imaginat pentru specia homo sapiens. Dezvoltarea și accesibilizarea pe scară largă a tehnologiilor care să elimine îmbătrânirea și să mărească mult capacitățile umane intelectuale, fizice și psihologice sunt posibile și de dorit.

Inteligența artificială este capabilă să se autoîmbunătățească și depășește capacitățile creierului uman. Ritmul de creștere exponențial al vitezei de calcul determinat de acest tip de inteligență schimbă structura Universului care a cunoscut până acum o evoluție lineară bazată pe singularitate.

Această evoluție exponențială conduce către oameni aproape nemuritori și către niveluri înalte de superinteligență care se răspândesc rapid în întreg Universul. Fuzionarea dintre inteligența biologică și cea non-biologică, soft tehnologia și social media accelerează transformările speciei umane și odată cu ele valorile umanității și condiția umană.

În arta contemporană tranziția de la era postindustrială la cea informațională este abordată neașteptat de actual de trei artiști români, Francisc Chiuariu, Cătălin Petrișor și Bogdan Rața. Subiectul acestei tranziții generale umane este familiar spațiul estic european pentru că pornește de la experiența istoriilor recente. Lucrările lor prezintă diferite aspecte ale realităților unei lumi postpolitice, postgenetice, postnucleare, postcrize, postpetrol care a traversat aceste etape înspre minunatele realități virtuale. Proiectul „Post Humanism” prezintă umanitatea ce își conștientizează noile posibilități ale naturii sale, în timp ce inteligența artificială devine conștientă de sine.

Artiștii Francisc Chiuariu, Ana Maria Micu, Cătălin Petrișor, Bogdan Rața au participat la cea de-a patra ediție a Bienalei de Artă Contemporană de la Moscova, secțiunea Proiecte Speciale, în cadrul proiectului românesc „Colorând griul – Al doilea val de artiști contemporani emergenți români”.

Foto credits: Cosmin Năsui

Mai multe fotografii www.cosminnasui.com/2011/10/post-humanism

————————————————————————————————-

V-Art Gallery din Moscova, Federația Rusă oferă o paletă largă de servicii iubitorilor și colecționarilor de artă contemporană, ajutându-i să își creeze colecții personale, de la consultanță și selecție la servicii de logistică. Galeria propagă și distribuie artă de calitate excepțională și o face accesibilă.

V-Art Gallery din Moscova, Federația Rusă oferă o paletă largă de servicii iubitorilor și colecționarilor de artă contemporană, ajutându-i să își creeze colecții personale, de la consultanță și selecție la servicii de logistică. Galeria propagă și distribuie artă de calitate excepțională și o face accesibilă.

Nasui colecție & galerie este un operator cultural care susține artiști contemporani români, în contexte naționale și internaționale favorabile. Promovează cultural și investițional artiști care lucrează în artele vizuale contemporane: pictură, sculptură, fotografie, performance.

 

 

Susține activitatea Modernism.RO printr-o donație.