Programul “ZILELE STRÂMBE” şi acţiunile practice asociate acestuia îşi propun să abordeze, în mod performativ, forme şi probleme delicate sau generatoare de tensiune în cadrul societăţii româneşti şi nu numai. De la tensiunile rasiale la problemele de gen, la politicile reprezentării. Demersul nostru nu îşi propune să repete iniţiativele activiste deja existente, ci mai degrabă să forţeze limitele, să combine formele şi să aducă în prim-plan discursurile şi proiectele artistice axate pe subiecte care nu îşi găsesc locul cu uşurinţă în societatea romanească.
“ZILELE STRÂMBE” cuprind o serie de evenimente, ateliere şi spectacole ce vor avea loc între 18 octombrie – 25 noiembrie, în diferite spații din Bucureşti. Programul debutează cu spectacolul “Aaleef”, al coregrafului marocan Taoufiq Izeddiou, la Teatrul Odeon din Bucureşti şi se încheie cu marele bal “Little Paris is Burning!”.
Un proiect iniţiat de coregraful Brynjar Bandlien.www.caminulcultural.ro

“Pentru că a fi strâmb chiar şi un pic, a devia, a sări de pe fix, a altera, a deraia de pe linia ce ţi s-a tras în faţă e fundamental frumos, moral şi singurul mod viabil de a face politică şi de a privi istoria drept în ochi. Strâmb, demn şi frumos!” (Cosmin Costinas)