Arta vine în Pantelimon. Privim cartierul
6 octombrie – 31 noiembrie

Vernisaj: 6 octombrie, ora 19:00

*Artă și bere de la prietenii Grolsch!

MIHAIL COȘULEȚU Ariciul Cubic (pânză impregnată cu culoare de ulei, sticle ready-made Grolsch, bambus, bec, roți, cablu electric, stecher. Ariciul funcționează stadard la 220 V)

Ariciul și cubul sunt, în egală măsură, sistematizări, mai ales percepute ca matrice, ca punct de plecare. Un arici locuibil și, literalmente, verde punctează de două ori aceeași idee. Dacă mai adăugăm și faptul că edificiul este construit din materiale reciclate, punctăm de trei ori ideea mai sus-amintită.

Acest ”artefact” își propune să redea nu ceea ce vedem, ci ceea ce ne dorim sau am putea vedea. În ceea ce privește noțiunea de cartier, am renunțat demult să mimez realitatea sau să reproduc ad literam binecunoscutele și omniprezentele vederi urbane. Dacă tot îmi doresc un anume cartier, de ce să prezint un altul?

Faptul că Ariciul Cubic stă pe o platformă pictată este felul meu de a acorda acestei lumi imaginare și conceptul de “estetică aplicată” (la propriu). Per total, acest proiect are ca principal scop surmontarea. (Mihail Cosuletu)