Ross+Ross Galerie

Roman Tolici. Grafica si pictura

Curator: Oana Tanase

08 octombrie – 08 noiembrie 2011

Vernisaj:

08 octombrie 2011, 18:30

Friedrichstraße 23 b

70174 Stuttgart

www.ross-galerie.de

Ross+Ross Galerie se inaugureaza odata cu prima expozitie personala in Stuttgart a artistului Roman Tolici, unul dintre artistii reprezentativi ai tinerei generatii din Romania. Expozitia curatorului Oana Tanase propune o selectie generoasa din portofolio-ul ultimilor cinci ani si include una dintre cele mai recente serii de picturi a artistului, 10, pentru prima oara prezentata publicului.

Convins ca “o imagine pictata completeaza spatii lipsa din perceptia noastra asupra lumii si asupra noua insine”, Roman Tolici manifesta un angajament direct cu pictura, si mai putin cu istoria picturii, potrivit increderii ca inveti mai mult privind cu o intensitate dramatica un singur detaliu si nu o covarsitoare totalitate, privind mai mult catre sine si nu in exterioritate.

“Eu unul nu elaborez nici proteste, nici solutii. Caut in mai mare masura sa scanez frumusetea ce se naste sub ochii nostri. Si, de ce nu?, a impartasi celorlalti fascinatia acestei frumuseti poate fi probabil la fel de utila lumii de astazi precum o revolta impotriva dictaturii. (…) Investighez omul si conditia lui trecatoare. Frumusetea si moartea – acestea sunt cuvintele magice, cred eu, in intelegerea raportului nostru cu realitatea. Acumulez intrebari si raspunsuri pe care le imping catre uriasa colectie de intrebari si raspunsuri ale omenirii”.

Cu ocazia vernisajului va fi lansat si catalogul expozitiei.

Roman Tolici (n. 1974 in Ghetlova, URSS) traieste si lucreaza in Bucurestist. Printre expozitiile personale recente se numara NOBODY, Galeria Jecza, Timisoara, Romania (2011); ACTION, Virtuell-Viseull Dorsten, Germania (2010); FOREVER YOUNG, Collectiva Gallery, Berlin (2009); CEL MAI PROBABIL MAINE, Muzeul National de Arta Contemporana Bucuresti (2008); PARK, Galeria de Arta Contemporana, Muzeul Brukenthal, Sibiu (2008). Lucrarile sale au fost incluse in nenumarate expozitii de grup organizate in Bucuresti, Viena, San Francisco, Frankfurt, New York, Graz, Talin, Regensburg sau Paris.

Oana Tanase (n. 1976 in Galati, Romania) is critic de arta si curator la Muzeul National de Arta Contemporana Bucuresti.

Ross+Ross Gallery este una dintre cele mai proaspete initiative dedicate artei contemporane, situata in centrul orasului Stuttgart, in Friedrichstrasse 23b, si oferind un spatiu de aproximativ 300 mp. Aceasta noua si fascinanta galerie va expune piese inovative de arta contemporana, organizand expozitii cu artisti si din Germania, si din strainatate. Ambitiile acestui proiect vizeaza atat prezentarea vocilor emergente din scena actuala cat si revizitarea critica a productiei unor artisti deja consacrati. Programul galeriei presupune anual 5-6 expozitii, fiecare eveniment urmand a fi insotit de o publicatie distincta.

Ross+Ross Galerie

Friedrichstraße 23 b

70174 Stuttgart

Tel. 0049-711-722 333 33

Fax.0049-711-722 333 34

[email protected]

www.ross-galerie.de