ING Bank și The Institute lansează Urbaniada, o competiție care premiază soluții concrete pentru îmbunătățirea vieții în spațiul urban. ING Bank va oferi finanțare în valoare totală de 250.000 de euro pentru a pune în aplicare proiectele declarate câștigătoare. Valoarea unui premiu variază între 15.000 și 100.000 de euro.

Urbaniada este o competiție publică, iar arhitecți, urbaniști, publicitari sau membri ai organizațiilor neguvernamentale care au în plan proiecte de arhitectură, urbanism sau intervenții publice sunt invitațisă leînscrie până pe14 decembrie 2015, pe site-ul www.urbaniada.net. Se caută proiecte ce au impact asupra unor comunități mai mari, specifice marilor orașe, cu o populație minimă de 100.000 de locuitori.

“Dorim să contribuim la o viață mai bună în oraș. Acesta este unul dintre obiectivele noastre, parte din strategia de responsabilitate socială a ING. Prin Urbaniada, oferim un prilej de parteneriat între toți cei preocupați de calitatea vieții în oraș – arhitecți, urbaniști, organizații neguvernamentale și non-profit cu scopul de a găsi soluții concrete și de a le pune în practică” declară Iosefina Frolu, ‎Director Corporate Communication ING Bank România.

Proiectele participante vor fi evaluate de către un juriu format din nouă specialiști în arhitectură, urbanism, sociologie și antropologie – Adrian Soare (Arhitect-Partener- SYAA), Andrei Șerbescu (Arhitect-Partener ADN BA), Attila Kim (Arhitect), Bogdan Iancu (Lector universitar Departamentul de Sociologie, Facultatea de Științe Politice – SNSPA), Mircea Toma (Președinte ActiveWatch), Oana Preda (Director Executiv CeRe), Rudolf Grӓf (Arhitect-Partener Vitamin Architects), Teodor Frolu (arhitect, antreprenor și co-inițiator Rowmania) și Vera Marin (Arhitect urbanist, președinte al Asociației pentru Tranziție Urbană din România).

Jurizarea se va face ȋntr-o primă etapă online. În urma acesteia, primele opt proiecte cu cele mai mari note vor intra ȋn a doua etapă de concurs, ȋn care candidații ȋși vor prezenta individual proiectele ȋn fața juriului și a board-ului de CSR ING, alcătuit din angajați ai băncii. Finaliștii vor fi anunțați pe 20 ianuarie 2016, iar lista proiectelor câștigătoare va fifăcută publică până pe 1 martie 2016. Proiectele câștigătoare vor fi implementatepână la 1 noiembrie 2016.

Mai multe detalii sunt disponibile pe www.urbaniada.net.

 

ING Bank România este parte a ING Group, instituţie financiară internaţională de origine olandeză, care oferă servicii bancare unui număr de peste 33 de milioane de clienţi individuali, companii sau instituţii din peste 40 de ţări. Înființată în 1994, ING Bank România este în prezent o bancă universală, oferind produse și servicii tuturor categoriilor de clienți – persoane fizice, mici antreprenori, companii medii și mari, instituții financiare.

ING Bank România a început în 2011 un proces de dialog social cu principalii beneficiari locali (clienți, angajați, presă, ONG-uri) pentru a afla care sunt așteptările și nevoile acestora. Pornind de la rezultatele acestui proces, ING Bank România și-a construit strategia de responsabilitate socială corporatistă, urmând trei direcții: Educație financiară si antreprenoriat, Educație pentru copiii din grupurile dezavantajate și Dezvoltare urbană.

The Institute reprezintă ecosistemul industriilor creative. Inițiază și organizează evenimente de 17 ani și aduce împreună antreprenorii, profesioniștii și publicul acestor industrii din România. Prin tot ceea ce face contribuie la construirea unei infrastructuri puternice pentru dezvoltarea antreprenoriatului creativ în țară, crește și diversifică audiența atelierelor, designerilor, micilor afaceri, agențiilor și manufacturilor, promovează antreprenorii și profesioniștii creativi pe plan național și internațional. The Institute este reprezentată legal de Fundația ″Gala Societății Civile″.

Urbaniada_afis Eveniment lansare Urbaniada (1) Eveniment lansare Urbaniada (2) Eveniment lansare Urbaniada (3) Eveniment lansare Urbaniada (4) Eveniment lansare Urbaniada (5) Eveniment lansare Urbaniada (6) Eveniment lansare Urbaniada